Gå direkt till Nyheten (Blir ny ekonomichef i Lidköpings kommun)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Blir ny ekonomichef i Lidköpings kommun

Publicerad tisdag, 21 juni 2022, 19:13 av - Inskickat material

Nu är det klart att det blir Kristin Créton som blir ny ekonomichef för Lidköpings kommun.

Det framgår av ett pressmeddelande i eftermiddag

– Det är med stor glädje vi hälsar Kristin Créton välkommen till Lidköpings kommun! Kristin har bred erfarenhet från både politiskt styrd verksamhet och privat näringsverksamhet. Kristin kommer bidra med mycket värdefull kunskap och är en trygg ledare med mångårigt chefskap bakom sig och hon kommer komplettera vårt kommunledningslag på ett mycket bra sätt, säger kommundirektör Ulrika Strandroth Frid.

Kristin Créton arbetar idag inom Koncernstab verksamhetsuppföljning, ekonomi och inköp på Västra Götalandsregionen och är CFO/controller för Koncerninköp. Tidigare har Kristin Créton, inom samma koncernstab, varit avdelningschef för Ekonomi Koncernkontoret och avdelningschef för Budget, redovisning och finans. Mellan åren 2010 – 2015 var Kristin Créton CFO för Erik Thun AB, (Thunbolagen).

– Jag känner mig otroligt inspirerad inför uppdraget som ekonomichef för Lidköpings kommun. Jag är lidköpingsbo sedan många år och ser fram emot att vara med och påverka utvecklingen i positiv riktning. Min bakgrund med olika chefsuppdrag från både offentlig sektor och privat näringsliv tror jag kan bidra till kommunens utveckling på ett bra sätt. Mina styrkor kommer fram i förändringsarbete och eftersom Lidköpings kommun påbörjat en förändringsresa känner jag att jag kan bidra genom att ta med mig min breda erfarenhet in i detta arbete. Jag ser verkligen fram emot starten i början av hösten! säger Kristin Créton.

Utöver uppdraget som ekonomichef blir Kristin Créton även vice vd för det kommande Lidköping Stadshus AB. Kristin kommer inleda sitt arbete i Lidköpings kommun under september månad.

– – – –
Fotnot: CFO är förkortning på Chief Financial Officer – på svenska närmast ekonomichef eller chef för finansavdelning.