Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Sommaren är en fest)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Sommaren är en fest

Publicerad fredag, 17 juni 2022, 12:07 av Björn Smitterberg

Aldrig är Lidköping så fint som under försommaren – och jag menar hela Lidköping med alla delar och sin omgivning. Det surrar lite överallt. Evenemang avlöser varandra.

Just nu pågår sommarfesten. Förra veckan firades Nationaldagen.
Det fick redaktören att tänka på alla som jobbar med evenemang i Lidköping. Det är duktiga människor.

Några har det som jobb
Att jobba med kultur i Lidköping är ingen dans på rosor.
Här är bilder på två personer som skapar kultur i Lidköping – men här får man inte vara lat…

Sommarfesten på nya stadens torg – kraftigt regn gjorde dansbanan hal.

Stadsträdgården Nationaldagen. Stor publik behöver stora tunnor.

Kanske är det kulturen i alla dess former som räddar sommaren i Lidköping, tillsammans med alla de som håller vackert i rabatter och parker i Lidköping. Det är verkligen en omställning som sker när det nalkas sommar här.

Det är många som är ansvariga för Sommar-Lidköping. Tack till er alla som tar tag i saker och ting och får det gjort.

För redaktörens del handlar det om lite nedtrappning. En del av sommaren tillägnas Gotland. Det finns somliga att hälsa på, platser att promenera på och mycket annat. Även om redaktören är en badare som föredrar han bassänger för havet. Nu är det visserligen havsvatten i poolerna på ön, så lite lite sältat blir det i alla fall. Ni vet alla hur det är att återvända till platser där man vuxit upp, även om Lidköping och Kållandsö och Kinnekulle och… ja, ni förstår. Konkurrensen om att vara på något ställe under sommarens få dagar är stor.

Om precis ett halvår är det fjärde advent. Då är det snurr  i butikerna. Om inte all handel flyttat ut i skogen på Kartåsen då. Skog förresten? Asfalt och plåtskjul är det ju som gäller. Odrägligt ful del av Lidköping. Den satsningen tycks fortsätta. Här är allt utom det miljövänliga och vackra tillåtet. Det är svårt att förstå att några väljer att handla här i stället för centrala Lidköping.

I en sådan här krönika måste något sägas om Rasmus Möller, moderaten som kände att marken under honom började flyta bort. Han avgick och kom fram till det själv, efter en tuff tid. Nu har han en ny tuff tid.
Man behöver inte hålla med honom om allt han gjort och sagt, men för medier är det en profil som aldrig backat för sina åsikter som lämnat. Och profiler i Lidköpingspolitiken växer inte på träd i stadsträdgården.

Redaktören har uppdaterat sin bostad. Utvändigt blev det redan för två år sedan med bl a hjälp av Medelplana Bygg. Sedan dess har snickare från Vinninga gjort om kök, fönsterbräder och dörrar så bostaden som trots sina 30-år känns nästan som nybyggd. Det har skett med stor precision, inte bara snickeriarbetet och monteringarna, utan även med precision i att lyssna på redaktören. Inget har behövt sägas två gånger, tipsen som kommit på olika frågor har varit träffsäkra. Redaktören har minst en tumme mitt i varje hand. Det har märkts nu, när det kommit hantverkare som med humor ny skapat boendet. Ett par veckor har innerdörrarna gjorts om. Då hade redaktören ett draperi i stället för toadörr. Det medförde tankar på hur beduiner i öknar lever.

Och, som vanligt som journalist, måste tilläggas: Det finns andra bra snickare och lackerare än dem som nämnts här.

En information: Nu tar Lidköpingsnytts dagliga nyhetsbrev sommarlov. Återkommer i augusti.
På midsommarafton tar  även Hört på stan sommarlov. Så, glad sommar. Kanske ses vi någonstans kring majad stång eller i någon glasskö.

/Trevlig helg