Gå direkt till Nyheten (Bandy: Klart för allsvenskan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandy: Klart för allsvenskan

Publicerad torsdag, 16 juni 2022, 14:33 av Redaktionen

Spelschemat för Bandyallsvenskan är klart och nu återgår serien till 16 lag, där Borlänge Bandy och Surte SK är nykomlingar från division 1 i serien. Bandyallsvenskan kommer avgöras under 22 omgångar den kommande säsongen, med start sista helgen i oktober.

Lidköpings AIK inleder med bortamatch mot Nässjö.

Säsongen 2021/22 var till stor del präglad av flyttade matcher, men bjöd också på många jämna möten där både kvalificering till elitseriekval och nedflyttning avgjordes i sista omgången. Gripen Trollhättan BK bärgade seriesegern några veckor tidigare och blev det enda laget som fick ta klivet upp i elitserien. Borlänge Bandy och Surte SK skiftar plats i Bandyallsvenskan med UNIK, som nu får ta nya tag i division 1. Starkt motstånd kommer från elitserien då IFK Rättvik, Örebro Bandy och IK Tellus ansluter.

Efter två säsonger som påverkats stort av pandemin återgår nu Bandyallsvenskan till ordinarie format och spelas med 16 lag, fördelat på två pooler. Serien omfattar 22 omgångar med dubbelmöten inom den egna poolen och enkelmöten mot den andra.

29 oktober inleds säsongen för Lidköpings AIK. Annandag jul spelar laget hemma mot Boltic.