Gå direkt till Nyheten (Våldsam kidnappning och utpressning till rättegång)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Våldsam kidnappning och utpressning till rättegång

Publicerad Wednesday, 15 June 2022, 11:01 av Redaktionen

Fyra personer, mellan 33 och 53 år, har åtalats misstänkta för bl a människorov och utpressning i Kvänum.

Det är en person bosatt i Kvänum som i februari med våld spärrat in och sedan fört bort en person. Det har gått våldsamt till, offret har fått en kraftig svullnad över ett  öga, fraktur i ögonhålan med nedpressat benfragment i överkäkhålan, frakturer på näsan och flera revben, skador på öra, en hand och handled samt skador på underben.

Offret har sedan bundits fast av två av de fyra åtalade. Det har skett i en av gärningsmännen bostäder på Götgatan i Kvänum, varefter offret körts runt till olika platser där offret fått ta ut och överfört sammanlagt 30.000 kronor till två andra personer. I Trollhättan har offret fått lösa ut pantsatta varor åt gärningsmännen, för 13.700 kronor och varorna har sedan åter pantsatts i Göteborg i offrets namn. Samtidigt försök gjorts att få offret att köpa ut varor för 70.000 kronor i Angered – men det har av tillfälligheter inte kunnat fullföljas.

Ytterligare ett försök till uttag har skett, men dessa har inte kunnat fullföljas.

Nu åtalas alltså två personer för utpressning och människorov, en av dem även för övergrepp i rättssak då han genom nya hot försökt förmå offret att inte göra polisanmälan. Hoten har då gällt offrets barn och barnbarn som skulle utsättas.

Två andra personer åtalas också. De är misstänkta för att genom transaktioner och uttag försökt ”gömma” de pengar som tagits från offret.