Gå direkt till Nyheten (Håkan Sandahl ny regiondirektör)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Håkan Sandahl ny regiondirektör

Publicerad tisdag, 14 juni 2022, 10:03 av - Inskickat material

Regionstyrelsen har utsett Håkan Sandahl till ny regiondirektör i Västra Götalandsregionen (VGR). Han kommer närmast från en befattning som direktör inom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Den 1 oktober efterträder han nuvarande regiondirektör, Ann-Sofi Lodin.

Samhället förändras snabbt och tillsammans med kommuner och andra samhällsaktörer behöver VGR möta flera utmaningar. Bland annat handlar det om att ställa om hälso- och sjukvården, öka tillgängligheten till vården, säkra kompetensförsörjningen och genomföra den regionala utvecklingsstrategin. Det är några av de uppgifter som väntar den nya regiondirektören.

– I Håkan Sandahl ser vi en person som kommer att kunna ta sig an ett av Sveriges mest komplexa ledaruppdrag, att – tillsammans med politiker och medarbetare – utveckla VGR genom den omdaning vi är mitt upp i. Han har gedigen erfarenhet från såväl nationella som regionala och kommunala sammanhang, säger regionstyrelsens ordförande, Johnny Magnusson (M).

– I sina olika befattningar har Håkan Sandahl lagt stor vikt vid att samverka och skapa goda förutsättningar för ledar- och medarbetarskap. Han har vigt stora delar av sitt yrkesverksamma liv åt nytta för invånarna. Samhällsengagemanget lyser igenom i hans tidigare uppdrag, säger Helén Eliasson (S), vice ordförande i regionstyrelsen.

Håkan Sandahl kommer närmast från SKR där han haft en tjänst som direktör och chef för en avdelning som ansvarar för ekonomi och styrning. Mellan 2015 och 2021 var han kommundirektör i Ulricehamns kommun. Dessförinnan har han haft flera uppdrag inom Polismyndigheten. Han har bland annat varit polismästare i Västra Götaland, länspolismästare i Jönköpings län och varit anställd vid Säkerhetspolisen.

– Min bild är att det finns gedigen kompetens i VGR och att en av mina uppgifter blir att skapa förutsättningar för chefer och medarbetare att bidra med engagemang och dra nytta av sitt kunnande på bästa sätt. I det ingår att ha en samverkande roll både internt och med andra samhällsaktörer så att vi tillsammans kan göra det enkelt och bra att leva, arbeta och bo i Västra Götaland, säger Håkan Sandahl.