Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Förkylt!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Förkylt!

Publicerad Friday, 10 June 2022, 13:49 av Björn Smitterberg

Lagom kom den första sommarmånaden – så kom en ovanligt kraftig förkylning.
Anledningen; Redaktören besökte ett barnbarn och dennes kompisar på en förskola.

Redaktören har nog nämnt det förr; förskolor är i hälsosynpunkt värre än isolering på epidemisjukhus. Här finns alla smittor på en gång.
Det ingår ju förstås i utvecklingen att genomgå alla möjliga slags virus och pedagogerna måste vara utrustade med något speciellt för att klara sig.

Nu är redaktören inte ett dugg pedagogisk, utan har fällts av någon liten barnslig bakterie. Hoppas det går över till 575-årsdagen – ja, inte redaktörens egen utan Lidköpings stads.
Får Boende i Vinninga, Järpås och Otterstad vara med o fira staden? Jo, självklart. Det är ju heller inte helt klarlagt vilket årtal Lidköping grundlades, utan bara när det blev stad. Flera platser i kommunen har kyrkor äldre än Lidköping.

En ny landshövding har utsetts. Den nye är just den som svarade för den största nedrustningen av svenskt försvar. I sällskap med finansminister Borg och statsminister Reinfeldt avrustades Sverige till stor del.
Vi får se hur det går nu.

Redaktören såg i Stockholm för en vecka sedan det väldiga maktfartyg som USA visade upp i Stockholm. Några uppmärksamma personer lade märke till att redaktören var med i TV-Rapports inslag om skeppet. Skeppet gjorde i veckan en uppvisning i makt då dess landstigningsfartyg landsatte 1.500 USA-soldater på en gotländsk strand i en övning med öns militära förband.
Dagen därpå fick redaktören heja på alla spänstiga Lidköpingslöpare – igenkända på sina blå kläder – som sprang Stockholm Marathon. Jag är avundsjuk på att ha missat ungdom och dess möjligheter att springa. Att simma var inte riktigt samma sak.

Nu ska redaktören ta det lugnt för att kunna återstarta utan att smitta. Men en rolig historia fick redaktören med sig, lite ekivok kanske men det får ni tåla….
Ada var med sonen Lill-Kal på promenad förbi Ramberget på Hisingen.
– Där på berget var jag ofta med din pappa Kal, berättade Ada.
– Var inte jag med då, frågade Lill-Kal.
– Ja, på väg ned…

/God Helg. 

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Observer
Gäst
Observer
10 juni, 2022 07:46

Härligt att läsa Dina veckorapporter. Du är ju rent av rolig!
Allt i välmening!

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 juni, 2022 07:51

Passar väl bra med “tomhylsan” som hövding nu när andra element skjuter hej vilt istället. ;-)
En hövding i tiden!