Gå direkt till Nyheten (Sten Tolgfors ny landshövding i Västra Götalands län)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sten Tolgfors ny landshövding i Västra Götalands län

Publicerad torsdag, 09 juni 2022, 15:40 av Björn Smitterberg

Regeringen har utsett Sten Tolgfors till ny landshövding i Västra Götalands län.

Sten Tolgfors förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Västra Götalands län gäller från och med den 1 september 2022 till och med den 31 augusti 2028.

– Sten Tolgfors är en erfaren politiker och ett mångårigt statsråd. Hans erfarenheter från politik och näringsliv kommer att vara en tillgång för invånarna i Västra Götaland. Hans erfarenhet som tidigare försvarsminister kommer också att vara en tillgång i uppbyggnaden av det civila försvaret – där länsstyrelserna har en central roll, säger civilminister Ida Karkiainen.

Sten Tolgfors är född 1966. Han var mellan åren 1994 och 2006 riksdagsledamot. Mellan 2006 och 2012 var han först handelsminister och därefter försvarsminister. Sedan 2013 har han varit verksam som konsult och författare.