Gå direkt till Nyheten (Förslag till ny idrottsplats diskuteras i dag)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag till ny idrottsplats diskuteras i dag

Publicerad Thursday, 09 June 2022, 11:55 av Björn Smitterberg

En ny idrottsplats som skulle ligga i skogsområdet intill Ringleden nordväst om Lidköpingsarenans Parkering och Tennisstadion har nu skissats av ett företag i Göteborg.

Priset beräknas bli mellan 111 och 140 miljoner kronor – troligen runt 125 miljoner kronor.

Den nya arenan består av två delar. En del av traditionellt slag med löparbanor och grönyta, men intill den även en särskild arena för kastsporter.

Skissen och beräkningen av kostnaden – med bl a uppvärmd gräsyta och läktare m m – är gjord av ett specialistföretag i Göteborg. Det har skett efter att Kultur- och Fritidsnämnden beslutat att en ny idrottsplats ska byggas vid Ågården. Förutom friidrott ska anläggningen även klara krav för elitfotboll.

Nämnden sammanträder i dag. Något beslut att starta bygget blir det av allt att döma inte – anläggningens placering är inte helt klar i detalj och dessutom måste kommunfullmäktige anslå pengar.

– – – –
Skissen ovan är klickbar till större format.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
örnvik
Gäst
örnvik
9 juni, 2022 04:54

Modernisera Framnäs istället kanske 90 miljoner billigare

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
9 juni, 2022 07:43
Svarar  örnvik

Bevara Framnäs,där vi trivs och stoppa skövlingen av stadsnära skogen.
En valfråga som förhoppningsvis öppnar för ett nödvändigt miljötänk.

Kerstin
Gäst
Kerstin
11 juni, 2022 03:57

Påminner om Karlstad! Väldigt mycket pengar för två föreningar, notan hamnar på över 200milj innan kalaset klart.

Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
12 juni, 2022 12:04

Låt skogen vara och uppgradera framnäs istället, risken för mygg vid ågården tror jag ingen skulle trivas med på eller runt en sådan plan. Att bygga lägenheter där istället gynnar bara ett fåtal och om vattnet kommer höjas enligt klimatrapporter, så är det nog bra att ha mer avstånd från vattnet med bostäder långsiktigt.

Robert
Gäst
Robert
13 juni, 2022 03:07

Jag har inget emot en ny arena på annan plats, mest med tanke på det usla skick Framnäs faktiskt är i. Vi som är där nere dagligen ser förfallet. Men placeringen som föreslås är ingen bra lösning, varken för föreningarna eller de boende i området.

Dessutom hoppas jag innerligt att kastburen är godkänd enligt svenska regelboken. Annars är det en fullständigt livsfarlig placering av kastsektorn. Då de flesta släggkastare är högerhänta, kommer släggorna dra sig mot löparbanorna. Frågan är om man vågar låta aktiva kasta samtidigt som det sker löpning på banorna.