Gå direkt till Nyheten (Debatt om musik från bilar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt om musik från bilar

Publicerad söndag, 05 juni 2022, 18:20 av - Inskickat material

Dessa bilar med stereon på max.

Jag själv tycker om motorer och allt vad det innebär så jag har ingenting emot cruisingar och träffar inne i stan utan det är snarare tvärtom, jag älskar och se alla fina bilar på våra vägar. Vi bor cirka 1km från Mellbygatan och lika långt från Mc Donalds, klockan är just nu 02:17 och jag sitter uppe för att ha nattat om våra barn som flera gånger vaknat upp av all hög musik som spelas från dessa bilar.

Det har spelat i flera timmar och dom har säkert skitkul där borta men den onödigt höga volymen stör ganska rejält och jag kan nog tala för dom flesta småbarnsföräldrar att det inte alltid är enkelt att lägga om 0-2 åriga barn flera gånger om som blir väckta mitt i natten av hög musik som hörs kilometer bort. Jag förstår att man vill lyssna på hög musik, men så högt vissa spelar är helt klart över gränsen.

Till nästa, framtida cruisingar och träffar som anordnas i Lidköping – tänk på oss andra runtomkring som hellre vill sova på nätterna än att ha ett disco.

Sinan

15 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
EAM
Gäst
EAM
5 juni, 2022 09:50

Ska inte behöva va nån debatt. Polisen har ju möjlighet sen en tid tillbaks att på plats dela ut ordningsböter till den som spelar störande musik från bil. Så det är väl ordningsmakten som fallerar. Och oengagerade föräldrar. Eller nåt annat eftersom de motorburna ungdomarna inte har hjärnkapacitet själva att fatta att de stör.

Nalle
Gäst
Nalle
6 juni, 2022 11:21
Svarar  EAM

Jag håller med ! Det är inte så att jag har problem med cruisingar eller ens hög musik där jag bor det är mest ungar som kastar smällare och stenar men om man störs av hög musik så det påverkar ens barn så ringer man väl snuten, det hade jag gjort iaf.

Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
6 juni, 2022 12:49
Svarar  EAM

Jodå, håller med dig på varenda skriven rad.
Men nog är det mer än ungdomar som spelar så det hörs vid bort.
Tycker det tyder på en gruppdestruktiv attityd hos många av dessa.
För visst handlar erat spelande inte om att lyssna till goa låtar, undan om att visa vem som lagt ner mest strålar på musikanläggningen.
Eller rent av för att jävlas med oss den grånande massan…

Nisse
Gäst
Nisse
7 juni, 2022 02:54
Svarar  EAM

Ordningsmakten… du tänker på justitieministern? Oj!

Bert
Gäst
Bert
5 juni, 2022 11:16

Raggar träffar kommer aldrig komma bort från Lidköping men alla ungdomar som spelar hög volym på nätterna är ganska onödigt. Men jag tycker att man borde få ha hög volym på stora raggar träffar j Lidköping för det är en tradition precis som nyår. Det är en tradition att man skjuter fyrverkerier på natten klockan 12 på nyår. Brukar oftast inte vara många som klagar på fyrverkerier. Tänk på alla som ligger och sover då som inte vill ha disco och fira nya året.

Alvina
Gäst
Alvina
6 juni, 2022 10:16
Svarar  Bert

Det är visst många som klagar på nyårsraketer och smällare. Alla djurägare t.ex. . Att raggare spelar hög musik, är ingen svensk tradition – det har de hittat på själva. Raggarkulturen är inte en svensk kultur över huvud taget, utan en lånad från USA. Varför kan man inte bara ha musik inne i sin egen bil om man vill lyssna. Varför ska andra tvingas lyssna? Vi andra tvingar inte på någon våra hobbies, varför ska raggarna ha den rätten? Det är många barn, gamla, sjuka och folk som jobbar på helgerna, som behöver sin sömn.

Miljöaktivist
Gäst
Miljöaktivist
5 juni, 2022 11:37

Neka till cruising pga, misskötsel,

Kalle
Gäst
Kalle
6 juni, 2022 10:43

Neka till gnälliga miljöaktivister pga nöjesförstöring.

Robert
Gäst
Robert
6 juni, 2022 05:30

Snart är det Power Big Meet, ska bli kul de !!

Kalle
Gäst
Kalle
6 juni, 2022 10:37

Jag har en kompis som är ägare av en riktigt fin decibelmätare, han vart ute och mätt lite och jämfört olika evenemang. Visst var musiken lite hög stundtals men betydligt lägre än vad som det var i en viss traktorkortege nyligen, om denna traktorkortege har det inte skrivits ett skit om hög musik, varför får dom åka på bananskal och klara sig??
Men det är väl som brukligt att gnällisarna inte klarar av att koncentrera sig på mer än ett fall.

Maria
Gäst
Maria
6 juni, 2022 11:44

Skall vi verkligen ha sådana här arrangemang i kommunen? Har de någon positiv inverkan? Spenderas det pengar i tillräcklig utsträckning – det är man ju alltid intresserad av i andra sammanhang. Vad kostar städningen efter nedskräpningen? För att nu inte påminna om miljöpåverkan av dessa bensinslukande vidunder.

Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
6 juni, 2022 12:12

Klagomuren är i gång av dem som störs av lite go natt musik. Stoppa bomull i öronen så störs ni inte.

Jocke
Gäst
Jocke
8 juni, 2022 04:55

Löjligt!

John Blund
Gäst
John Blund
6 juni, 2022 07:40

Hur försvarar man ett beteende som förstör så totalt för människor runt omkring som bara försöker få sömn på natten? Vi bodde tidigare på Mellbygatan men höll på att krascha totalt så nu har vi flyttat pga all hög musik och vrålåkningar som denna staden tyvärr bjuder sina invånare på nattetid. Vi är också småbarnsföräldrar och att få natta om väckta barn och även få sin egen sömn ruckad pga att andra vuxna (?!) människor inte har någon förståelse är så sorgligt så det är lika bra att flytta ifrån Lidköping. Det är nog enda lösningen.

Peter
Gäst
Peter
8 juni, 2022 05:25
Svarar  John Blund

Efter att vi liksom ni varit nära att krascha totalt så tog vi lösningen att flytta ifrån Lidköpings kommun. Har totalt tappat förtroendet för politikerna samt även hur ärenden handläggs inom Lidköpings kommun, jä… lekstuga!