Gå direkt till Nyheten (Planer för 150 bostäder i Truve/Filsbäck)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Planer för 150 bostäder i Truve/Filsbäck

Publicerad fredag, 03 juni 2022, 17:02 av Redaktionen

Planer på ett nytt bostadsområde med flerbostadshus kommer under den kommande veckan att diskuteras av Samhällsbyggnadsnämnden.

Det handlar om att ge politiskt klartecken för att börja detaljplanera ett område vid golfbanan i Filsbäck och Truve. Det är ett fastighetsbolag, Erik Hemberg AB, som vill bygga och som ges markanvisning – om politikerna godkänner. Förutom bostäder kan det även bli viss centrumverksamhet.

Förberedelserna har skett i samverkan mellan företag, Golfklubben och kommunen.

Inom projektet skall också Gamla Götenevägen omgestaltas till en stadsgata.

I först hand planeras bostäder men i anslutning till golfklubbens lokaler finns viss centrumplanering, som t ex restaurangverksamhet.

Bostadshusen är tänkta som såväl par- och radhus som flerbostadshus. Tillskottet av nya boendeformer i Filsbäck, som idag helt utgörs av friliggande hus är viktigt, och den nya bebyggelsen bidrar med trygghet, såväl trafikal som social. Detta stärker karaktären av stadsgata utmed Gamla Götenevägen

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lillan
Gäst
Lillan
3 juni, 2022 06:13

För det första bygg i gammal stil som det görs på andra ställen i stället för dessa avskyvärda betong monster. För det andra är det dockhus, pyttesmå lägenheter i nybyggen utan förvaringsutrymmen. För det tredje vanligt folk kan inte bo i nybyggen med astronomisk hög hyra, vilken ensamstående pensionär kan lägga 9000kr för 50 kvadrat som det är på många ställen.

Jakob
Gäst
Jakob
4 juni, 2022 09:42

Som Lillan skriver
Sluta föreslå så förbannat fula byggnader överallt! Vi är trötta på putsade lådor som ser lika dana ut överallt!
Skapa något VACKERT och unikt! Det är inte dyrare att bygga vackert. Däremot måste man ge det lite kärlek och tanke, vilket verkar vara svårt i västvärlden idag…

Gör Lidköping unikt och vackert

Andreas
Gäst
Andreas
5 juni, 2022 07:36

Fin arkitektur. Stora lägenheter med gott om utrymmen och förvaring. Samt låg hyra som en ensamstående pensionär har råd med. Låter spontant svårt att få ihop.