Gå direkt till Nyheten (Naturister vill öppna bommen till strand)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Naturister vill öppna bommen till strand

Publicerad måndag, 30 maj 2022, 12:16 av Björn Smitterberg

Stranden till det så kallade fribadet vid Truve har fått en bom som stänger trafik ute, trafik som ofta kört på strandområdet. Nu vill naturister enligt ett brev till kommunstyrelsen att bommen  öppnas – då det annars finns risk för trafikkaos.

– Det kommer att bli trafikkaos, tillgängligheten till badet kommer att minska för funktionsvarierade och det är stor risk att Lidköpings kommun kommer att förlora en mängd turister, skriver Naturistförbundets medlemmar i Skaraborg i sitt brev.

Brevet avslutas:
– Vi önskar också en dialog med kommunens företrädare om Truvebadets framtid.
Naturistföreningen hjälper gärna till med konstruktiva förslag och lösningar om det finns problem.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Naturist
Gäst
Naturist
30 maj, 2022 05:41

Det är även problem för rörelsehindrade att besöka Truve nu när kommunen stänger bommen. På kommunens hemsida står det klart och tydligt att dom jobbar för att öka tillgängligheten på ALLA kommunens bad! Ändå gör dom tvärt om nu på Truve

Micke
Gäst
Micke
31 maj, 2022 01:59

I söndags var den lilla grusparkeringen utanför bommen redan överfull med bilar trots att det bara var ca 15 grader varmt i luften. Hur ska det då bli i juli när det är högsommarvarmt och det kanske är över 100 personer på fribadet? Det kommer att bli parkeringskaos utan dess like.