Gå direkt till Nyheten (Intensiv tävlingshelg för TK Levo)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Intensiv tävlingshelg för TK Levo

Publicerad Monday, 30 May 2022, 09:12 av - Inskickat material

Under Kristi himmelsfärdshelgen avgjordes International Frivolten Cup i Herrljunga. Frivolten som är en väl ansedd internationell trampolintävling genomfördes i år för 37:e gången med sju deltagande nationer. TK Levo deltog med sex gymnaster. Samtidigt som tävlingarna i Herrljunga representerade två av klubbens gymnaster Sverige tillsammans med landslaget i Världscup- och EM-tävlingarna i Rimini.

I Herrljunga lyckades Lukas Kjellén och Oliver Arthursson ta sig till Final i Herrarnas öppna klass. I starkt motstånd kunde sedan Lukas ta guldet genom att slå personligt poängrekord. Oliver bärgade bronsmedaljen även han med poäng i närheten av personbästa.

Lukas som hade en riktigt bra tävlingshelg segrade dessutom i herrarnas öppna klass i DMT (Double mini-trampoline) före två brittiska gymnaster. Även här lyckades han med att slå sitt egna personbästa poängmässigt. Lukas hade all anledning att vara nöjd efter dessa tävlingar.

Syskonparet Sigrid och Vilgot Åhlin tog sig till final i flickor (15-16 år) respektive pojkar (-12år). Vilgot tog silvermedaljen endast slagen av en Dansk hoppare. Storasyster Sigrid slutade på sjätte plats i sin final.

I Rimini försvarade Sofia Redman Sveriges färger i den synkrona Världscuptävlingen tillsammans med Hanna Rydén. Tjejerna genomförde en mycket fin tävling men de missade tyvärr finalplatsen med en hårsmån. Vilhelm Billvén Edhammer som i år debuterat som senior i internationella sammanhang gjorde sin andra individuella tävlingsstart i herrarnas Världscup. Vilhelm gjorde en bra tävling med två kompleta tävlingsserier med hög svårighetsgrad. I internationella seniorsammanhang så återstår fortfarande en bit till toppen. Båda hopparna har dock anledning att vara nöjd med sina insatser.

Sofia Redman stannar kvar i Italien då hon kvalat in för att tävla i EM under vecka 22. Sofia kommer att tävla i synkron trampolin tillsammans med tidigare Levo-gymnasten Hanna Rydén. De har tillsammans en 7.e plats i VM 2021.