Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Oberäkneligt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Oberäkneligt

Publicerad Friday, 27 May 2022, 13:44 av Björn Smitterberg

Kampen om väljarna har börjat.
Politikerna övergår från pragmatism till löften.
Den politiska majoriteten har presenterat den lista som ska gälla – om den vinner valet. Den är inte gratis, men Lidköpingsborna har en lång önskelista.

En del är som vanligt; Inga löften om en ny scenlokal. Så har det varit länge, redan när Lidköpingsnytt uppstod i början av 2000-talet var det här med scenlokal på tapeten – men aldrig riktigt bland vallöftena.

Förslag på platser, på utformning och kostnad har inte saknats.

Även ett oppositionsparti har bit för bit börjat lägga fram sina löften. Hittills en ny Stadsdel vid Kållandsgatan/Rörstrand, samt en satsning på trafiklösning vid Ågårdsbrons rondeller.

En sak har de hittills lagda löftena gemensamt: Lidköping ska nå målet med 45.000 invånare.
Säga vad man vill om det löftet. Men det är en lite oklar målsättning. Varför ska Lidköping ha 45.000 invånare? Varför ska Lidköping inte ha 100.000 invånare?

Redaktören frågade för en tid sedan en av de ledande oppositionspolitikerna varför Lidköping ska växa fortare än ”av sig själv” – för att växa är ju inte gratis? Svaret var märkligt:
– Vi måste blir fler för att ha råd med alla pensionärer!
Redaktören veterligt betalar kommunen inte så mycket av pensionen. Den kommer i högre utsträckning från andra håll och inte minst från pensionärerna själva som betalat i form av inarbetade sociala avgifter i åratal.

Det ska bli ett spännande val. Det hänger ju på några få mandat i kommunfullmäktige. Valen har blivit allt mer spännande. Om nu inte mandaten för majoriteten räcker till efter valet; Vilket parti ska då inkorporeras? Vilka får vara med?
Urvalet krymper. Tänk om alla partier går samman och bildar majoritet?
Frågetecknen börjar växa i politiska hörnan av Nya stadens torg. Men vi får vänta till mitten av augusti innan valrörelsen tar plats här i sina stugor.

Antalet vargar ska begränsas.
Redaktören tycker för sin del att antalet katter ska begränsas starkt. Det är alldeles för många snälla och fina katter – älskade av sina ägare – som när de kommer utom ägarkontroll förvandlas till rovdjur. Inget annat rovdjur tar livet av så många andra djur som katter – här refererar redaktören till en undersökning som gjorts i Storbritannien och vars siffror överförts till svenska förhållanden. Felmarginalen kan alltså vara betydande.

Nu, när detta skrivs, sitter en katt och vaktar nedanför pilfinkarnas holkar en liten bit bort längs vägen.
Grannen, 88 år, som har holkarna och älskar fåglar får inte skrämma bort katten från sin tomt – då hotar kattägaren med polisanmälan!

Observera – det är inte katterna det är fel på, det är regelverket för kattägare som inte inser att deras katter är ett hinder för flera allergiker, eller helt enkelt bara störande och illaluktande.

Intresset för trädgårdar bara växer.
Redaktören konstaterar att allt fler journalister som lämnar jobbet som pensionärer nu återkommit i spalterna i form av trädgårdsexperter.
De svarar som blomsterhandlare:
När en kund klagar på att deras nyss inköpta blomma har dött:
Har du vattnat den? Ja, varje dag! Det är alldeles för mycket!
När nästa kommer med samma klagomål:
Har du vattnat den? Ja, två gånger i veckan! Det är alldeles för lite!

Redaktören har på fredagen besökt tre olika butiker. Anledningen är att den gamla regnmätaren visade sig vara spräckt. Enligt den har det den senaste veckan kommit knappt en millimeter regn. Redaktören kan bara bekräfta att regnmätaren inte varit tät.
Men i butiker var regnmätarna slutsålda.

/God Helg

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Claes Göran Zälle
Gäst
Claes Göran Zälle
28 May, 2022 03:09

“Hört på stan” är något som jag läser med stor glädje.