Gå direkt till Nyheten (Brottning: LAS-seniorer gjorde comeback i Falköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brottning: LAS-seniorer gjorde comeback i Falköping

Publicerad tisdag, 17 maj 2022, 21:42 av - Inskickat material

Fem seniorer gjorde comeback när tio brottare från Lidköpings AS deltog i helgens stortävling FT-cupen i Falköping.

Den stora tvådagarstävlingen nådde nästan 500 invägda brottare och LAS gladdes åt att kunna ställa upp med sammanlagt fem seniorer. Bäst gick det för Johan Johansson som efter tre vinster och seger i poolen nådde i finalen i 67-kilosklassen. Där blev dock Petter Lund från GAK för svår.

I 87-kilosklassen gick Viktor Gustavsson till bronsmatch efter en seger i poolen. Där väntade Oliver Ekelund, BK Bryggan, och Viktor tog hem segern med poängen 9–5 i en match som gick tiden ut.

Emil Sundberg hade dammat av tävlingsskorna med sikte på veteran-VM i Bulgarien till hösten. Det blev inledningsvis ett intressant möte i 63-kilosklassen med Skövde ABK:s jättelöfte Simon Karlsson som under vintern vann senior-SM som 17-åring. Simon segrade också med poängen 8-1 och därefter noterade Emil också en knapp poängförlust mot Magomed Tutaev, IFK Linköping.

Anton Mann vann två av sina tre matcher i 60-kilosklassen, däribland bronsmatchen mot Isac Florentin, Sandviken. Hans bror Albin Mann brottades i den nio man starka 67-kilosklassen där en inledande seger följdes av två förluster.

– Flera av våra seniorer har tränat på bra under vintern och våren och det var kul att de ville testa på tävlingsmattan. Vi hade ytterligare några på gång men det kom sjukdomar och skador emellan, säger LAS-tränaren Daniel Gustavsson.

Bland ungdomarna var det mer tunnsått med segrar denna gång. Sixten Ottosson inledde med seger på teknisk överlägsenhet mot Wilmer Forsberg, Viskafors, men föll sedan knappt mot Elmer Capelle, Team Sörmland. I matchen därpå blev Sixten utslagen och placerade sig tolva bland 18 deltagare.

Emil Treijner gick direktfinal i 92-kilosklassen men var chanslös mot norrmannen Adrian Danielsen.

LAS-deltagarna på FT-cupen i Falköping. Från vänster Sixten Ottosson, Emil Sundberg, Oskar Treijner, Tommy Gustavsson, tränare, Emil Treijner, Viktor Fredriksson, Anton Mann, Lamia Topalovic, Viktor Gustavsson, Albin Mann, Daniel Abelsson, tränare, Johan Johansson, och Daniel Gustavsson, tränare.

/ Göran Berglund