Gå direkt till Nyheten (Lidköping behöver fler bostäder för hemma-lösningar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping behöver fler bostäder för hemma-lösningar

Publicerad fredag, 13 maj 2022, 11:27 av Björn Smitterberg

Kostnaden för att använda olika hem och institutioner för personer med särskilda behov är höga, och sektor social Välfärd vid Lidköpings kommun har en plan som innebär att man ska ”ta hem” alla personer till boende i egna kommunen.

Förvaltningen service har  också budget för detta – men den budgeten börjar nu tryga. Social välfärd föreslår därför att kommunfullmäktige ska utöka den pott som Service (som är kommunens fastighetsägare) ska få mer pengar för att kunna köpa in fastigheter.

Det handlar om att skapa boenden riktade i barn, ungdomar, vuxna och funktionsnedsatta. Utifrån de olika brukarnas behov måste bostäderna vara anpassade.

Budgeten är nu 16 miljoner – men max 3 miljoner per objekt. Tilläggsanslaget behövs för att möta de krav på HVB-hem eller stödboende. Bostäderna hyrs av Social Välfärd av Service. Det innebär ökade hyror – men det balanseras med minskade kostnader för externa placeringar.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x