Gå direkt till Nyheten (Efter debacle i fullmäktige: Förslag till organisation ändras)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Efter debacle i fullmäktige: Förslag till organisation ändras

Publicerad onsdag, 11 maj 2022, 18:04 av Björn Smitterberg

Komplettering kl 2031.Efter den serie av voteringar som genomfördes i kommunfullmäktige om hur reglementen ska skrivas för var och en av nämnderna i den nya organisation som Lidköpings kommun ska övergå till vid årsskiftet blev det i dag nya beslut. Alla partier är nu överens – reglementena anpassas till nationella normer. I vissa nämnder utökas antalet politiker.

Det har också slagits fast hur arvodena till politiker ska beräknas. Kommunalrådet får bäst betalt, samma lön som en riksdagsledamot. Andra får i en fallande skala utifrån hur omfattande ordförandeskapet beräknas vara i respektive nämnd. ”Bäst” betalt blir det i Välfärdsnämnden och Utbildningsnämnden – som båda får miljardbudgetar att hantera och där det kommer att krävas mycket arbetstid.

SD meddelar i kväll att partiet inte tycker det är rätt att politikerna ska bestämma sina egna arvoden utan att det bör ske av en fristående arvodesberedning.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x