Gå direkt till Nyheten (Åsa Ranbro Jansson ny biträdande sjukhusdirektör)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åsa Ranbro Jansson ny biträdande sjukhusdirektör

Publicerad Thursday, 21 April 2022, 13:14 av Redaktionen

Åsa Ranbro Jansson har utsetts till ny biträdande sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus.

Åsa Ranbro Jansson har förutom några år inom bankvärlden under tiden jag läste till ekonom arbetat på Skaraborgs Sjukhus.

– Jag började på dåvarande Kärnsjukhuset i Skövde 1993. Ganska snart började jag som ekonom för barn- och kvinnosjukvården och genom åren har jag sedan arbetat med många olika frågor och med flertalet verksamheter. Rollerna har växlat; ekonomicontroller, budget- och uppföljningsansvarig, redovisningschef, ekonomichef.

Vad var det som gjorde att du en gång sökte dig till Skaraborgs Sjukhus?
– Känslan för sjukhuset och den verksamhet vi har här har alltid varit mycket positiv hos mig. Min ursprungliga plan efter studenten var att utbilda mig till sjuksköterska, men i väntan på att sjuksköterskeutbildningen skulle starta så påbörjade jag en termin med ekonomistudier och det slutade några år senare med en civilekonomexamen.  När jag sedan skulle söka mitt första arbete så vändes återigen blickarna mot vården och sjukhuset kändes som en intressant och meningsfull arbetsplats.

– Jag ska tillsammans med sjukhusledningen, övriga chefer och yttersta alla medarbetare leda och utveckla vår verksamhet för framtiden, så att vi på bästa sätt kan möta de utmaningar vi och övrig hälso- och sjukvård står inför. Det kommer innebära en hel del förändringsarbete som jag nu får möjligheten att både leda och själv vara delaktig i. Jag blir även chef över SkaS förvaltningskontor med ansvar för de olika stabsområdena.

De största utmaningarna?
– Som ekonomichef sedan flera år blir det säkert en viss utmaning för mig att ”släppa” ekonomifrågorna. Samtidigt blir erfarenheten som ekonomichef en stor styrka i mitt nya uppdrag, jag har en god kännedom om SkaS och om VGR som helhet, framförallt ekonomin men även produktionsfrågorna som jag arbetat allt mer med under de senaste åren.

Hur kommer medarbetarna märka att just du är biträdande sjukhusdirektör?
– Jag tror inte att SkaS medarbetare generellt kommer att märka av det så mycket i det dagliga arbetet, mer än att jag gärna vill ta tillfället i akt som ”ny” på jobbet att göra besök ute i verksamheten. Mina närmaste medarbetare kommer förhoppningsvis märka att jag som chef och ledare är mån om att skapa en god arbetsmiljö där alla känner sig delaktiga och där ständig utveckling är en självklar del av arbetet. Det är även viktigt för mig att jag och mina medarbetare uppnår mål och goda resultat.

Vad gör du när du inte arbetar?
– Jag tycker om friluftsliv, gärna båtutflykter och golf på sommaren och skid- och skridskoåkning på vintern. Målar gärna i akvarell och olja när tid finns för det. Just nu går mesta fritiden åt till renovering av sommar-/vinterhuset på Kållandsö.

Textunderlag från Skaraborgs Sjukhus. Foto: Bild och media/Skaraborgs Sjukhus