Gå direkt till Nyheten (Polisanmäler gård för brister i djurhållning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisanmäler gård för brister i djurhållning

Publicerad torsdag, 07 april 2022, 10:48 av Redaktionen

40 kor och tjurar i Vara utsatta för djurskyddsbrott – Djurens Rätt polisanmäler.

Det är djurskyddsorganisationen Djurens rätt som vänt sig till polisen och anmält  en gård i Vara kommun för brister i omsorgen om djuren. Det sägs i anmälan att djuren trampar  i gödsel och har ”pansar” av smuts i  pälsarna lokalerna uppges var dåligt skötta.

Bristerna har uppmärksammats  av länsstyrelsens kontrollanter flera gånger, uppges  i anmälan. Föreningen menar också att länsstyrelsen brustit genom att inte anmäla gården till åtal.

– Djuren har hållits i mycket smutsiga, blöta och undermåliga miljöer. Enkelt sammanfattat har dessa djur utsatts för djurskyddsbrott. Har vi en lagstiftning som ska skydda djuren, så måste den också användas. Därför gör vi nu en polisanmälan, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.