Gå direkt till Nyheten (Höjd avfallstaxa föreslås)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höjd avfallstaxa föreslås

Publicerad Monday, 28 March 2022, 16:23 av Björn Smitterberg

Det finns förslag att höja kostnaderna för omhändertagande av avfall i Lidköping.

Förslaget underställs politisk prövning i teknisk Servicenämnd om några dagar, och skall slutligen fastställas av kommunfullmäktige.

Enligt förslaget blir höjningen 5,5 procent och har tidigare tagits med i beräkningarna för budgetar. Så höjningsförslaget är inte någon överraskning för berörda politiker.

Grundavgiften ändras inte, utan höjningen gäller den rörliga avgiften. Taxan utformas så det gynnar återvinning av material – minskad mängd avfall ska löna sig för kunderna. Höjningen beräknas kosta 7,50 per månad för en- och  tvåfamiljshus, samt 4,50 i månaden per lägenhet i flerfamiljshus.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
28 mars, 2022 05:17

Efter en månad med matrester-i-papperspåse insåg jag att det inte funkar som ensamstående – då får man välja mellan skal till tre potatisar per påse eller mögelfest under diskbänken. Så för högre avgift har jag nu en hälften så stor soptunna (matrest-sidan blir ju bara luft) – och så tycker någon däruppe att avgiften ändå är för låg? Och ska vi prata sopsortering så är resan tre och en halv mil för att bli av med det… jösses!

Jo tackar, ja
Gäst
Jo tackar, ja
28 mars, 2022 09:10

“Vad gör du på fritiden då?”
“Sorterar avfall.”

Lägg all hantering på individen och höj sedan avfallstaxan ändå, enkla pengar. Har plastpåseskatten räddat världen än?