Gå direkt till Nyheten (Vårens stora turistmagnet i Lidköping – Rattromässan
Legendariska bilar och hockeyspelare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vårens stora turistmagnet i Lidköping – Rattromässan
Legendariska bilar och hockeyspelare

Publicerad lördag, 26 mars 2022, 12:13 av Björn Smitterberg

Vårmässan i Lidköpingsarenan, när garagen rensats och säljarna väntat ett par år på att få göra affärer, igen kom i dag. Med parkeringskaos, kassaköer och trängsel i hallen som annars känns så stor.
En legend som sålde memoarer var värmlänningen Ulf Sterner – bland de största hockeyspelarna på sin tid, och en av de första USA-proffsen.

Som profil med bakgrund i USA passade Ulf Sterner utmärkt. För det är mycket amerikanskt på den här mässan – för att inte tala om allt som inspirerats av ”gamla goda tider” i USA.

Här är ett kollage av bilder – möjliga att klicka på för att få större format. Det börjar med tre personer från Jönköping som var uppe före tuppen för att hinna till Lidköping och få sälja allt de haft liggande.

Rattro- eller retro-mässa?

21 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nej
Gäst
Nej
26 mars, 2022 03:46

Åt helvete med alla äckliga bilar o människor som pissar överallt

Alvina
Gäst
Alvina
26 mars, 2022 06:20
Svarar  Nej

Ja, om de kunde stanna i sina bilar och låta bli att stå i gatan och supa. Sedan kunde de också skruva ner volymen, så kanske de skulle mötas av mer acceptans.

Nisse
Gäst
Nisse
26 mars, 2022 10:53
Svarar  Alvina

Dina inlägg genomsyras av kompetens kring hur man möts av acceptans…

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
26 mars, 2022 11:37

Tjaaa… Efter den sedvanliga kvällspromenaden runt ett par kvarter, fick jag den stora äran att få betrakta 5 pissande bilburna, som påminde lite om pissande hundar, där de stod och marinerade Wennerbergsskolans staket.

Som bonus passerade en combi, amerikansk, varifrån 2 pissade från bakluckan. Det hela toppades av en kastad ölburk med hälften kvar.
Synd på så rara ärtor.

Det är en ära att få uppleva ett av Lidköpings mest kända varumärken.

Qruising medelst dräggbeteende och bandy.
Med hjälp av detta ska vi som kommun växa.
Kan det bli bättre?

Jakob
Gäst
Jakob
26 mars, 2022 11:39

Ja, åt helvete med!!!! Pinsamt är vad det är

Johan
Gäst
Johan
26 mars, 2022 11:51

Att de inte kan uppföra sig! Och varför omfamnar kommunledningen detta nedskräpande och offentliga urinerande? Är det verkligen så vi vill att Lidköping ska vara?

pelle pilsner
Gäst
pelle pilsner
27 mars, 2022 03:23

Personligen tycker jag att detta är ett feltänk från första början. Hur många bor egentligen runt torget och varför är det så heligt? Som det är nu åker dessa avgasstinkande bilar runt på allehanda gator fulla med bostadshus där barn,vuxna och gamla bor. Vi behöver stänga alla fönster och ventilation för att slippa denna dåliga luft och oljud. Både jag och min katt lider av astma och tro mig, det är inte lätt att ge en katt medicin! Låt dräggen hålla till runt torget, där är ju ändå allt stendött på kvällar och helger. Dessutom nära till polisen!

Gäst
Gäst
Gäst
27 mars, 2022 09:50

Märkligt, när folk blir skjutna, våldtagna, rånade mm, då är det ingen som säger något. Men när det blir något som gynnar näringslivet, då ska det gnällas. Håller med om att det blir lite stökigt, men låt folk få ha lite roligt.

Linus Karlström
Gäst
Linus Karlström
28 mars, 2022 09:30
Svarar  Gäst

Du måste umgås med fel personer. Har själv inte hört mycket annat än om mordet förra helgen.
Hur gynnar det näringslivet att någon står och pissar i min trädgård? Eller att någon står och vrålar och skriker utanför en stängd pizzeria? Eller att en grupp kör omkring i en ring, runt och runt igen, luktar, skriker och allmänt jävlas (förutom oljebolagen då, men de är ju inte så lokala)?

Göran
Gäst
Göran
28 mars, 2022 10:36

Du har alltså bara hört talas om ett mord i Sverige, du verkar inte hänga med mycket. Och även raggare äter på restaurang som ju blir gynnade då, kanske lite knepigt att förstå?

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
29 mars, 2022 11:01
Svarar  Gäst

Det skulle vara oerhört intressant att få se en seriös utredning på; om, och i så fall hur mycket och vilka branscher av näringslivet som gynnas. Jag är väldigt skeptisk till att det strömmar in några pengar av någon större omfattning, förutom möjligen bensinmackarna.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
29 mars, 2022 05:27

Statskassan bör ju ha dragit in en ordentlig hacka på nedskräpningsböter, med tanke på vad det kostar att bara slänga en cigarrettfimp. ;-)

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
30 mars, 2022 01:11

Och det tror du på?

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
30 mars, 2022 05:41

Nej.

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
29 mars, 2022 11:13

Om sådana här evenemang skall fortsätta så måste det rensas bland deltagarna och det är klubbarnas ansvar!! Det snackas om ”RAGGARKULTUR” och då undrar jag; vad står det ordet för?? Min tolkning är; vackra välskötta bilar, skön musik, glädje, fest, finna nya och gamla vänner mm. De avarter till fordon och människor som utgör ”svansen” vid dessa evenemang väcker ju bara avsmak, ilska och bidrar inte på något sätt till att jag tycker att det här är något bra. Jag uppmanar verkligen till en seriös och bred diskussion om detta inför framtiden.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
29 mars, 2022 08:27

Men detta var väl ingen organiserad cruising utan besökare till arenan som dröjde sig kvar i stan och ”nöjesåkte”?

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
30 mars, 2022 01:13

Så mycket större anledning för polisen att som det heter ”Förebygga, förhindra och beivra brott”! Att det inte fanns någon officiell arrangör må vara men det innebär ju bara att ingen heller kan ta eller ställas till ansvar.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
31 mars, 2022 09:22

Det är väl chaufförerna i varje bil som är ansvariga för att trafikregler följs.

Jakob
Gäst
Jakob
30 mars, 2022 08:22

Den tolkningen jag och många andra har är det vi ser med våra egna ögon när de är i stan och grisar ned. Hur du kommit fram till din tolkning har jag sällan sett under raggarträffarna i stan.

Curt Johansson
Gäst
Curt Johansson
31 mars, 2022 03:36
Svarar  Jakob

Hur menade du nu?

Jakob
Gäst
Jakob
31 mars, 2022 06:18

Jag menade att din tolkning av raggarkultur är inget jag någonsin sett under träffarna i stan. Efter vad jag sett under raggarträffarna förknippar jag raggarkultur med svineri, fylla, nedskräpning och kass, hög musik