Gå direkt till Nyheten (Uppvaktar politiker med önskan om lokal utsläppsbudget och att spara Lidköpings skogar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Uppvaktar politiker med önskan om lokal utsläppsbudget och att spara Lidköpings skogar

Publicerad måndag, 21 mars 2022, 14:05 av Redaktionen

Fridays For Future uppvaktar Lidköpings kommun vid nästa fullmäktigemötetmed en ”allmänhetens fråga” där man samtidigt överlämnar en namninsamling, ett upprop för att kommunen ska anta en koldioxidbudget i enlighet med Parisavtalets mål och att spara skogarna i Lidköping.

Nätverket Fridays For Future, har under åtskilliga lördagar samlats vid torget till appellmöten och för att informera om klimatnödläget och för att samtala med lidköpingsborna om miljöfrågor i allmänhet.

– Vår namninsamling är ett upprop för att Lidköpings kommun ska anta en koldioxidbudget som bygger på en kartläggning av ackumulerade utsläpp, för att fastställa och genomföra minst det som är vår kommuns andel av det som krävs för att nå Parisavtalets mål, skriver nätverket i ett pressmeddelande.

Detta har idag ett drygt 100-tal kommuner och regioner redan gjort eller påbörjat.
– Vi hittar tyvärr ännu inte Lidköpings kommun på den kartan.

Påfallande ofta har samtalen med lidköpingsborna kommit att handla om oron för våra skogsområden och om kommunens markanvändning i allmänhet.
– Våra stadsnära skogar ska inte bara fredas och tillåtas bli gamla. De ska brukas hållbart, utvecklas och artberikas för att stärka den biologiska mångfalden som ju är en självklar förutsättning för livet självt.

– – – –
Bilden: Lidköpingsnytts arkiv sept 2021