Gå direkt till Nyheten (Privata dykare fann kvinnokropp i Nossan
Allt pekar på att det är den eftersökta)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Privata dykare fann kvinnokropp i Nossan
Allt pekar på att det är den eftersökta

Publicerad söndag, 06 mars 2022, 10:18 av Björn Smitterberg

Det var privata dykare som fann den kvinna som på lördagen återfanns avliden i Nossan vid Forshall i Grästorp. Allt pekar på att det är kroppen efter den försvunna kvinna i 25-årsåldern som varit eftersökt i knappt tre veckor.

En person är gripen och häktad misstänkt för människorov. Utredningen ändras nu till mordutredning.

Här är Polisens pressmeddelande som kom på söndagsförmiddagen klockan 10:

Uppdatering om den anträffade kroppen i Nossan 2022-03-05

Den kropp som anträffades under dykningarna i går i Nossan är en kvinnokropp, och det är med stor sannolikhet den sedan tidigare försvunna kvinnan från Grästorp. Kroppen är ännu inte undersökt för en identifiering, men signalementsuppgifter och klädsel stämmer överens med den försvunna kvinnans.

Då en död kropp nu har anträffats rubriceras misstanken om, från människorov till mord. Dödsorsaken är ännu inte fastställd, och utredningen går vidare med misstanken gällande mord då detta inte kan uteslutas i nuläget.

Kroppen anträffades i går under dykningar i Nossan. Fyra privatpersoner har under en tid sökt som frivilliga dykare i Nossan efter den försvunna kvinnan. Dykarna har till sin hjälp i arbetet blivit sponsrade av en dykfirma.

Polisen har hela tiden informerats om deras arbete, och på vilka platser som man sökt. Gårdagens dykningar gjordes efter att en privatperson med hund som markerar döda personer pekat ut en plats där hunden markerat. Även detta var polisen informerad om. Vid dykningar i går på denna plats anträffade de frivilliga dykarna den döda kvinnan, som därefter lämnades över till Sjöpolisen som också befann sin i Nossan.

Platsen där kvinnan anträffades spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Det arbetet är klart, och avspärrningen är hävd.