Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet: Satsa på Lidanområdet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 10 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet: Satsa på Lidanområdet

Publicerad Saturday, 26 February 2022, 10:05 av Redaktionen

Vid kommunfullmäktigesammanträdet på måndag lämnar Vänsterpartiet en motion med förslag att utveckla och än bättre ta vara på Lidan och Annelystparkens möjligheter som besöks- och vandringsområde.

– Lidan har stor betydelse för stadsmiljön och Lidköpings karaktär. Det finns flera naturområden längs Lidan och en av dessa är Annelystparken och cykel- och promenadvägar till denna skulle kunna utvecklas, skriver Vänsterpartiet i motionen.

– Andra åtgärder som Vänsterpartiet föreslår är att förlänga promenad- och cykelstråken, fler sittplatser och mötesplatser, belysning vid alla broar.

Ytterligare föresås informationstavlor som berättar om Lidan och de grön- och naturområden som finns längs Lidan samt kan ge en överskådlig bild av hur man hittar promenadstigar och andra platser som tillhör friluftslivet i området.

– Vänsterpartiet föreslår att det görs en översyn och att det tas fram en utvecklingsplan.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Watchingeye
Gäst
Watchingeye
26 February, 2022 11:53

Njae… Det är nog bättre att fortsätta satsa på sjönära läge för mindre företag och industrier. Man får väl vara konsekventa i sin strategi i kommunen.
Vad gäller informationsskyltar lär det ju inte gå åt alltför många skrivtecken för att beskriva vad som finns i nämnda område.
Om jag är pessimist? Nej, snarare realist.