Gå direkt till Nyheten (Vinter-SM-veckan 2023 till Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vinter-SM-veckan 2023 till Skaraborg

Publicerad onsdag, 16 februari 2022, 10:58 av Redaktionen

Den 30 januari – 5 februari 2023 är det återigen dags för kampen om SM-gulden när SM-veckan vinter arrangeras i Skövde. Det är första gången Skövde arrangerar SM-veckan.

Nya idrotter på SM-veckan vinter i Skövde är e-cycling, simulatorgolf och rullstolshandboll. Brottning, draghund, parallellslalom och dans är tillbaka på SM-veckan programmet igen tillsammans med SM-veckanklassiker som längdskidor, x-trial och rallysprint.

– Skövdes förutsättningar med arenor, och det stora intresset att vara med på SM-veckan, har gjort att vi kunnat skapa en rolig och spännande mix med flera nya idrotter på programmet, säger Maria Hallberg, SM-veckans projektledare på Riksidrottsförbundet.

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden genom en urvalsprocess där specialidrottsförbunden ansöker om att bli en idrott på SM-veckan.

– Vi tycker att vi har fått till en bra bredd av idrotter till SM-veckan i Skövde. När vi ansökte om att bli värdstad hade vi som mål att koppla evenemanget till ”spelstaden” Skövde som lyfterny teknik och innovationsförmåga. Därför är det extra roligt att flera idrotter ansökt med virtuella grenar som e-cycling, simulatorgolf och virtuell bilsport till SM-veckan, säger Micael Worbin, lokal projektledare SM-veckan, Next Skövde.

Här är idrotterna som är aktuella att vara med på SM-veckan vinter i Skövde:

Badminton
Boccia
Boule
Bowling
Brottning
Casting
Crosskart
Cykeltrial
Dans (Disco, Hiphop, Slowdance, Tiodans)
Draghund
E-cycling
Kyokushin (fullkontaktskarate)
Längdskidor
Muaythai (thaiboxning)
Parallellslalom
Rallycross
Rallysprint
Rullstolshandboll
Simulatorgolf
Styrkelyft (inkl bänkpress och parabänkpress)
Virtuell Bilsport
X-trial
Med reservation för ändringar.

De flesta idrotter kommer att avgöras på Billingen, Billingehov eller Arena Skövde för att skap en kompakt SM-vecka med korta avstånd mellan huvudarenorna. Dock kommer tävlingarna i rallysprint, rallycross och crosskart kommer att avgöras på Falköping motorstadion.