Gå direkt till Nyheten (Rekordår för Act Svenska kyrkans julinsamling
Skara stift högst i landet sett till insamlat per invånare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rekordår för Act Svenska kyrkans julinsamling
Skara stift högst i landet sett till insamlat per invånare

Publicerad fredag, 04 februari 2022, 11:07 av - Inskickat material

Act Svenska kyrkans julinsamling nådde ett resultat på 46,4 miljoner, vilket är rekord. I Skara stift samlades det in 4,2 miljoner till julinsamlingen vilket är en ökning med drygt 1 miljon från förra året. Skara stift ligger högst i landet sett till belopp insamlat per invånare.

Julinsamlingen ”Bryt en tradition” pågick mellan Första advent och Trettondagen och lyfte fram traditioner som skadar flickor som könsstympning, tvångsäktenskap och våld. Religiösa företrädare har en viktig roll i att ifrågasätta normer och värderingar som leder till könsrelaterade övergrepp. Som kyrklig biståndsaktör gör Act Svenska kyrkan stor skillnad genom sina insatser tillsammans med lokala partner runtom i världen.

Totalt samlades 46 421 438 och av det samlades 4 200 555 i Skara stift, vilket är i storlek fjärde största bland stiftens resultat. I Skara stift är det en ökning med 1 016 856 kr jämfört med förra årets resultat, vilket motsvarar en ökning med 32 %. Sett till insamlat resultat utlaget per invånare ligger Skara stift högst i landet med 7,21 kr per invånare.

-Resultatet i Skara stift visar på stor kreativitet och engagemang i en tid då det varit svårt att samla in pengar på traditionellt sätt, säger Urban Jorméus, internationell sekreterare för Skara stift.

Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv.

-Ett stort tack till alla som bidragit till detta fantastiskta resultat, som kommer bidra till livsavgörande insatser för så många människor, säger Urban Jorméus.