Gå direkt till Nyheten (Hårdare tag mot lekfulla förare av vattenskooter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hårdare tag mot lekfulla förare av vattenskooter

Publicerad torsdag, 03 februari 2022, 14:20 av Redaktionen

Nu ska förarbevis för vattenskoter kunna omhändertas på plats
Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att Polismyndigheten och Kustbevakning ska ges möjlighet att omhänderta förarbevis för vattenskoter direkt på plats vid misstanke om brott till sjöss. Det blir även möjligt att återkalla förarbeviset tills vidare.

– Nu är det slutlekt för vårdslösa vattenskoterförare. Denna sista reglering gör att polisen kan omhänderta förarbeviset på plats. Det ska vara ordning och reda på sjön, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

I lagrådsremissen föreslås att ett förarbevis för vattenskoter ska kunna återkallas tills vidare om det på sannolika skäl kan antas att förarbeviset kommer att återkallas slutligt vid till exempel en dom. Det föreslås också att ett förarbevis ska kunna omhändertas direkt på platsen för den händelse som kan motivera en återkallelse. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 15 maj 2022.

När lagen om förarbevis börjar tillämpas den 1 maj får Kustbevakning och polis göra rutinkontroller till sjöss för att se om föraren har förarbevis. Förarbeviset kan återkallas om föraren har begått vissa sjörelaterade brott.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jim_Ljung
Gäst
Jim_Ljung
3 februari, 2022 02:25

Om dom inte stannar då?