Gå direkt till Nyheten (1100 sjöräddningsinsatser förra året)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

1100 sjöräddningsinsatser förra året

Publicerad fredag, 28 januari 2022, 08:43 av - Inskickat material

Sjöfartsverket genomförde strax över 1100 sjöräddningsinsatser under 2021, vilket är en minskning med fem procent jämfört med året dessförinnan. Grundstötningar och motorhaverier tillhörde några av de vanligaste larmorsakerna under fjolåret.

– Fritidsbåtarna stod för den breda majoriteten av våra sjöräddningsinsatser i fjol. Larmorsakerna har varierat och handlat om alltifrån motorhaverier och grundstötningar till snabba väderomslag, vilket bidragit till att fritidsbåtsägaren hamnat i ett utsatt läge, säger Annika Vestergård, chef för Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral.

Sjöfartsverket genomförde totalt 1167 sjöräddningsinsatser under fjolåret, vilket är fem procent färre än under 2020 (1221). Storstadsregionerna stod för den största andelen sjöräddningsinsatser och allra flest genomfördes i Västra Götalands län (265), följt av Stockholms (242) och Skåne (151) län.