Gå direkt till Nyheten (Personalkris stoppar förskoleverksamhet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Personalkris stoppar förskoleverksamhet

Publicerad måndag, 24 januari 2022, 07:59 av Redaktionen

Från och med måndagsmorgonen kommer Lidköpings kommuns förskolor inte kunna ta emot barn vars vårdnadshavare är arbetslösa eller föräldralediga med annat barn. Anledningen är hög sjukfrånvaro som skapat stor personalbrist.

– Vi kan tyvärr inte heller ta emot till den så kallade allmänna förskolan d.v.s. barn som har fyllt tre år som endast har 15 timmar per vecka i förskolan och där vårdnadshavaren är hemma under tiden, säger Camilla Brolin, verksamhetschef för Barn & Skola i Lidköpings kommun..

Beslutet gäller alla förskolor från och med måndag 24 januari till och med fredag 4 februari med möjlighet till förlängning.

– Vi vädjar också till vårdnadshavare att se över möjligheten att minska sitt barns tid på fritidshemmet.

-Just nu har vi stor påverkan med sjukdom bland våra medarbetare och många som är hemma i karantän. Det gör att vi tyvärr måste ta till de här åtgärderna för att säkra verksamheten. Vi förstår att detta kommer hastigt och att det kan komma att ställa till det i familjens planering, men vi hoppas på förståelse och vi håller tummarna för att det inte ska förvärras. Har man frågor om detta är man välkommen att höra av sig till respektive rektor.

Observera att beslutet inte gäller förskolor i annan regi än kommunens.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
C.H
Gäst
C.H
24 januari, 2022 01:40

Tycker det är fel av kommunen att kalla det ”allmänförskola” Lidköpings kommun har valt att erbjuda allmän förskola (som enligt lag) skall vara avgiftsfri skolagen kapitel 8 paragraf 20. Till de föräldrar som har sina barn på förskolan 3 timmar/5 dagar vecka.
Men Lidköpings kommun har gjort ett eget val. Alltså de som har sina barn 3 timmar varje dag slipper betala. Men de som har sina barn 5 timmar 3 dagar får betala avgiften, med en ”reducering”på ca 400 kr av totala avgiften.