Gå direkt till Nyheten (Regionen bygger nytt kontorshus i Vänersborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 januari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regionen bygger nytt kontorshus i Vänersborg

Publicerad tisdag, 18 januari 2022, 12:34 av Redaktionen

Regionstyrelsen har beslutat att påbörja upphandling av ett hyresavtal för ett nytt Regionens hus i Vänersborg.
Nya Regionens hus ska placeras centralt i Vänersborg med fyra till sju minuters gångavstånd från resecentrum vilket underlättar arbetsresor till och från Vänersborg. Inflyttning beräknas ske under 2025–2026.

I beslutet från regionsstyrelsen står bl a:

– Ett nytt Regionens hus ska ha en god arbetsmiljö och ge möjlighet till bättre samarbete och effektivare möten och konferenser. Det befäster också Vänersborg som en av tre orter för Västra Götalandsregionens ledningsfunktioner. De andra är Göteborg och Skövde.

– Drygt 500 medarbetare från tolv verksamheter på sju adresser samlas i det nya huset i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö.

– De verksamheter som berörs i Vänersborg är regionstyrelsen, Koncernkontoret, Regionservice, Närhälsan, Regionhälsan, Västfastigheter, Folkhögskoleförvaltningen, Förvaltningen för kulturutveckling, Patientnämndernas kansli, Revisionsenheten och Västtrafik. I Uddevalla berörs även Koncernkontoret.

– I upphandlingen kommer VGR att värdera bland annat hyra, lokalisering, miljö, arkitektur, flexibilitet och klimat. Lokalerna ska vara moderna och ändamålsenliga. Det kan bli aktuellt med en befintlig byggnad som anpassas efter VGR:s krav eller nybyggda lokaler. Den totala kostnaden beräknas bli något lägre än idag tack vare färre lokalytor och lägre kostnader för service och IT.

Sverigedemokraterna deltog inte i beslutet och lämnade anteckning till protokollet.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
örnvik
Gäst
örnvik
19 januari, 2022 11:45

I regionen rinner pengarna iväg men inte till sjukvård, det är konstigt att SD enda parti
som är emot

Nisse
Gäst
Nisse
19 januari, 2022 10:44
Svarar  örnvik

Men nåra spänn går väl ändå till sjukvård?!?

RGR
Gäst
RGR
20 januari, 2022 09:29
Svarar  örnvik

Ibland kan även en blind höna finna ett korn…