Gå direkt till Nyheten (Måndagsbio – nytt koncept å Folkan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Måndagsbio – nytt koncept å Folkan

Publicerad fredag, 14 januari 2022, 08:15 av Björn Smitterberg

Särskilt utvalda filmer kommer att få chansen på Folkets hus under måndagar under vårterminen. Det börjar med berättelsen om Karl Marx dotter Eleanor.

Måndagsbio med Miss Marx

På måndag startar Lidköpings Folkets Hus ett nytt biokoncept med utvald bioaktuell film och fika.
Varannan måndag står frallfika redo från kl. 16.30 och filmen drar igång kl. 17.30. För den som vill finns möjlighet att hänga kvar en stund efter filmen. Totalt åtta filmer visas och den som bevistat fem eller fler av föreställningarna får den sista måndagsbiokvällen den 25 april på köpet.

Om Miss Marx kan nämnas:
Karl Marx yngsta dotter, Eleanor, är smart och temperamentsfull och deltar med full kraft i kampen för jämställdhet och förbud mot barnarbete – och inte minst lika rättigheter för kvinnor. När hon förälskar sig i författaren Edward Aveling, framstår deras romans som ett radikalt långfinger till normer i det samhälle hon kämpar för att förändra. Hennes kamp för en jämställd värld följde henne in i döden.
Skådespelare/medverkande: Romola Garai, Patrick Kennedy, John Gordon Sinclair, Felicity Montagu, Philip Gröning
Från 15 år (11 år i målsmans sällskap)
Trailer

Film & samtal: In i dimman

Malmöregissören Maciej Kalymons långfilmsdebut In i dimman, som hade premiär på Göteborgs filmfestival förra året, presenteras med ett publikt samtal mellan Luftslottets Jonas Liveröd och regissören i samband med visning av den uppmärksammade filmen.

In i dimman är en unik skildring av Malmös ensamma skuggfigurer. De som håller de enarmade banditerna igång på kvarterskrogen, de som står i kö till Systembolaget en förmiddag mitt i veckan och de som dricker för att mala de vassa kanterna av sin vardag i väntan på att mörkret ska lätta.
Vi möter städerskan som slitit ut både sin kropp och sina drömmar, vännerna på krogen som köpslår om nästa runda och mannen som, likt en fallen hjälte, ramlar fram längs Malmös gator. I Maciej Kalymons poetiska hybridfilm In i dimman blandas den mest diskbänksrealistiska dokumentär med hypnotiska feberdrömmar och skapar en storslagenhet som sällan unnas dem som befinner sig på botten.
Presenteras av Luftslottet och Lidköpings Folkets Hus i samarbete.

 

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x