Gå direkt till Nyheten (Stellan Ahlström blir direktör för Skaraborgs Sjukhus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stellan Ahlström blir direktör för Skaraborgs Sjukhus

Publicerad tisdag, 21 december 2021, 10:43 av - Inskickat material

Regiondirektören har utsett Stellan Ahlström till sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han tillträder den 1 januari och efterträder då Jörgen Thorn som tidigare i år utsågs till primärvårdsdirektör.

Det meddelas i ett pressmeddelande i dag.

Stellan Ahlström blir ny sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus. Han har varit biträdande sjukhusdirektör sedan januari 2020 och i november i år utsågs han till tillförordnad sjukhusdirektör. Bakom sig har han många år som chef på sjukhuset, bland annat som enhetschef på akutmottagningen i Skövde, läkarchef på barnmedicin och verksamhetschef för verksamhetsområde M3 som omfattar hud, infektion, njurmedicin och kardiologi.

– Stellan Ahlström vet att samverkan är en framgångsfaktor för att Västra Götalandsregionen (VGR) ska kunna möta de utmaningar samhället står inför. Han är tydlig med vilka vi är till för och vill utveckla verksamheten i samarbete med andra aktörer både inom VGR och i samhället i stort – och också tillsammans med invånarna. I honom ser jag en tillgänglig och lösningsorienterad chef med den uthållighet som kommer att krävas i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

– I mitt ledarskap har jag ambitionen att vara närvarande och att eftersträva lösningar som gagnar helheten. Ett personcentrerat förhållningssätt är självklart för mig, både i patient- och medarbetarkontakter, säger Stellan Ahlström. Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att fortsätta utveckla och driva en verksamhet där vi sätter patienten i centrum.

Stellan Ahlström tillträder sin nya befattning den 1 januari 2022.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
örnvik
Gäst
örnvik
23 december, 2021 06:34

Alltså en ja-sägare menar Lodin som utför vad His Master Voice vill ha
Privatiserat Lidköpings Länslasarett enl. Jonny Magnusson redan på 90-talet