Gå direkt till Nyheten (Julkonsert i Saleby)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Julkonsert i Saleby

Publicerad måndag, 20 december 2021, 17:46 av - Inskickat material

Årets julkonsert med Majåkerskören och Gloria hölls på lördagskvällen i Saleby kyrka, istället för i Härene kyrka. Saleby kyrka fungerade bättre – eftersom den är större – med tanke på dagens pandemiregler. Åhörarna fick en fin mix av sånger på advent- och jultema och dessutom ett musikaliskt julmedley av körledarna Johan Sundström, Åsa Davidsson samt flöjtisten Kajsa Nilsson.

Programmet innehöll sånger som En stjärna i advent, Marias vaggsång och Jul, strålande jul samt O helga natt. Vissa med ett annat tempo än det traditionella och på fler instrument än de traditionella som basfiol och mindre trummor. Solisterna var Malin Lundborg, Christoffer Lundborg och David Berggren. Alva Svärdhagen medverkade på klarinett och andakten hölls av kyrkoherden Katarina Björklund. Kyrkan var i det närmaste fullsatt och åhörarna tycktes mer än nöjda. Det applåderades mer än vanligt. Sävare församling bjöd avslutningsvis på glögg och pepparkakor utanför kyrkan.

Eva Blomqvist