Gå direkt till Nyheten (Insändare: Sverige kan bättre!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Sverige kan bättre!

Publicerad tisdag, 07 december 2021, 13:58 av Insändare

– Vi har vind i seglen och är redo att ta itu med samhällsproblemen.
Det skriver socialdemokraterna Patrik Björk, Falköping, och partisekreteraren Tobias Baudin.

Sverige kan bättre!

Socialdemokraterna har vind i seglen. Med Magdalena Andersson som statsminister och en socialdemokratisk regering på plats är vi redo att ta i tu med
samhällsproblemen.

Våra lösningar gör skillnad – inte minst här i Skaraborg.

Vi lovar att fortsätta ta frustrationen som finns i byggbodar och i fikarum på allvar – men det kommer aldrig det nya högerkonservativa blocket med Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna att göra. Det har de bevisat. Deras gemensamma politiska förslag fokuserar på att försämra för vanligt folk – det är att vrida klockan tillbaka.

Vi socialdemokrater vet att Sverige kan bättre. Vi ska skapa fler arbetstillfällen, ta kontrollen över välfärden och sätta stopp för segregation och utanförskap. Kriminella gäng ska aldrig få knäcka den samhällsgemenskap som finns i vårt land. Politiskt spel ska aldrig få stå i vägen för nödvändiga reformer. Och de skattemedel som finns ska användas på rätt sätt.

Vi vet vad som krävs.

1. Vi ska vända på varenda sten för att bryta segregationen och tränga ut våldet. Under mandatperioden har Socialdemokraterna skärpt över 70 straff. Och vi är beredda att göra mycket mer. Men för att knäcka nyrekryteringen till gängen måste varje barn få möjlighet att välja en annan framtid. Tryggheten ska öka – i vartenda bostadsområde i vårt land.

2. Vi ska skapa fler jobb i hela landet genom att ligga längst fram i klimatomställningen. Omställningen pågår men takten måste höjas kraftigt. Både inom industrin och i välfärden. Runt om i landet genomförs nu gröna investeringar. Nu ska vi se till att investeringar sker på ännu fler platser. Vi vill
se hela Sverige blomstra.

3. Vi ska skapa en trygg välfärd med bra arbetsvillkor. Alldeles för länge har riskkapitalisternas rovjakt på våra skattemedel urholkat möjligheterna till en
god bemanning och hög kvalitet i vård, skola och omsorg. Det är dags att ta tillbaka kontrollen. Den fria dragningsrätten på våra skattepengar måste få ett slut.

Nu behövs ordning och reda i hela samhället för att skapa trygghet. Med mindre än ett år kvar till valet rustar vi vår organisation. Men vi behöver bli fler som tar samtalen på jobbet, i trappuppgångar och villaområden, genom telefonsamtal och i sociala kanaler på Internet. Medan Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna saknar en politik för att göra Sverige starkare har vi de reformer som krävs. Och vi ger oss inte!

Patrik Björck (S), riksdagsledamot
Tobias Baudin (S), partisekreterare

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
7 december, 2021 02:40

Så det är dom andras fel då? Är ju en stark resumé av sina två mandat-perioder som regeringsbildare…

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 december, 2021 03:10

Det är väl bara att se på el-ändet just nu vad er, M´s och övriga alliansens politik lett till.
Om bara tomt prat hade gjort skillnad kunde man ju trott på detta. Men ser man till resultatet är det inte mycket värt. Och energiöverenskommelsen liksom pensionsgruppen visar ju detta tydligt.

Henrik Karlsson
Gäst
Henrik Karlsson
7 december, 2021 05:43

Som man hört detta innan. Varje punkt är ju vad vi hört i 8år nu och det har ju inte blivit bättre.

Undrande
Gäst
Undrande
8 december, 2021 08:53

Det är konstigt. Ni har haft 7 år på er att vända på varje sten. Men situationen har ju bara förvärrats under Socialdemokraterna och Miljöpartiets ledning. Så vad är det som gör att det skall bli bättre nu?

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
8 december, 2021 11:04

Vind i seglen trots att SD har tagit majoriteten av sina röster av er?

Henrik Karlsson
Gäst
Henrik Karlsson
11 december, 2021 02:30

Socialdemokraternas tid är över. Lämna över till andra som måste reda ut den oreda ni skapat.