Gå direkt till Nyheten (Möt kvinnojouren på Nya Stadens torg
Ovanligt synlig demonstration)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 maj 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Möt kvinnojouren på Nya Stadens torg
Ovanligt synlig demonstration

Publicerad torsdag, 25 november 2021, 05:44 av Björn Smitterberg

Över hela Lidköping kommer det att flaggas med texten ”Enough is Enough”; det är en demonstration som ska visa att mäns våld mot kvinnor och barn måste upphöra. Bakom kampanjen står Kvinnojouren Linnéan och reklambyrån Dotter & Döse samt kommunen.

I dag genomför Kvinnojouren Linnéan även en ljusmanifestation för de kvinnor som dödats av sina närstående män senaste året. Manifestationen är årlig och den 25 november är av FN utnämnd till dag för kamp för kvinnofrid.

Det som händer på torget är också ett tillfälle för alla att ta kontakt med kvinnojouren för att få veta mer. Det är avgörande att den har ett stöd – för det är en verksamhet som inte har så lätt att tala om vad den gör.

Linnéan finns varenda dag för att hjälpa hotade eller våldsutsatta kvinnor och ofta deras barn. Den finns i Lidköping. Ta chansen att få veta mer om och uppmärksamma ett problem där män måste göra gemensam sak med kvinnor och få stopp på våldet i nära relationer. Möt Linnéan på torget.

– – – –
Kvinnojouren på Nya Stadens torg 17,30