Gå direkt till Nyheten (Ny idrottsplats kan dröja)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 december 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny idrottsplats kan dröja

Publicerad onsdag, 24 november 2021, 15:10 av Björn Smitterberg

– Det kan ta många, många år innan det blir aktuellt att flytta Framnäs idrottsplats, säger Pär Johnson, Liberal.

I dag diskuterades idrottsplats-planerna. Att flytta till Ågårdsområdet var ett initiativ som socialdemokrater och centerpartister tog. Det koma tt presenteras av respektive kommunalråd. Det inledde en kedja som medförde att beslutsgången blev lite fel. Det blev fel nämnd som beslutade att Ågården ska användas och sedan fick stå till svars för att friidrotten glömdes bort.

– Alla har rätt att ta politiska initiativ, säger kommunalrådet Frida Nilsson, Centern. Vi gjorde det tillsammans efter att ha talat med nämndernas ordförande och vice ordförande (som nästan alla är centerpartister eller socialdemokrater).

Problemet är att mark pekats ut.
Det är samhällsbyggnadsnämndens sak.

I dag möttes hela kommunstyrelsen samt representanter för inblandade nämnder (kultur- och fritidsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden och servicenämnden) och allt reddes ut. Kommunfullmäktige har beslutat hur sådana här saker ska ske – och i denna fråga blev åtminstone oppositionspartierna tagna på sängen.

– Nu är vi överens, säger Rasmus Möller, moderat.

– Nu talar vi även med friidrottarna, sa Jonas Sundström, socialdemokrat.

– Men vi vet fortfarande inte vart vi ska flytta friidrotten, sa Pär Johnson, Liberal. Men en flytt av Framnäs IP lär dröja många, många år.  Här ska byggas bostäder, men det är inget prioriterat projekt.