Gå direkt till Nyheten (Äntligen är ”Musik på Röda Kvarn” tillbaka efter nedstängning
Popduo och ny jazzstjärna)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 november 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Äntligen är ”Musik på Röda Kvarn” tillbaka efter nedstängning
Popduo och ny jazzstjärna

Publicerad lördag, 20 november 2021, 06:59 av Redaktionen

Konsertserien ”Musik på Röda Kvarn” smyger nu igång med två härliga höst-/vinterkonserter.

Konceptet med musik på Röda Kvarn har funnits till och från genom åren, och det sista ett och ett halvt år har detta som så mycket annat legat helt nere. Som ett komplement till utbudet på Dina-scenen sommartid så arrangerar Kultur & Fritid i samverkan med olika musikarrangörer spännande och lite originella musikupplevelser på Röda Kvarn under vinterhalvåret.

Utbudet är tänkt att vara en mix av exempelvis aktuell jazz, konstmusik, nya spännande musiker och artister som kanske ännu inte gjort sig ett stort namn inom sin genre men som likväl är intressanta och nyskapande.

Under höstvintern 2022 presenterar vi två helt olika genrer från pop till jazz.

Den 26 november välkomnar vi Steget, popduon från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström som för över 10 år sedan bestämde sig för att göra musik ihop. Sen dess har de genomgått flera livskriser och vi har fått följa med på resan.

Foto: Ellika Henriksson

Steget har nu äntligen gått in i studion igen, nya låtar är på väg, och de lovar fortfarande att ta dig i handen, med lika ärliga och självutlämnande låtar nu som då. Du får fortsatt filmiskt och känslosamt pianospel som ihop med sången blir helt unik i sitt slag. Vad som helst kan hända nu. Alla fönster är öppna.

Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.

Den 1 dec njuter vi av Grammisvinnare Amanda Ginsburg vars karriär gått med raketfart. Hon har redan hunnit medverka i Allsång på Skansen vid flera tillfällen och senast vi såg henne i rutan var under höstsäsongen av Doobidoo där hon medverkade tillsammans med Timo Räisänen och i somras under SVTs Nationaldagsfirande 2021.

Foto: Elvira Glänte

Efter det varma mottagandet av debutalbumet fortsatte framgångarna med Olle Adolphson- stipendium, Stim stipendium och Sveriges kompositörers/textförfattares jazzpris med motiveringen:

Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Hösten 2020 släppte Amanda uppföljaren ”I de lilla händer det mesta” som nu vunnit Grammis kategorin i årets jazz

Så här säger Amanda själv. – Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Amanda Ginsburgs band består av Filip Ekestubbe-piano, Ludvig Eriksson-kontrabas, Ludvig Gustavsson-trummor.

– – – –
Helene Nilsson

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x