Gå direkt till Nyheten (Skarp kritik från moderater mot socialdemokrater:
– Kritiken mot (m) utöver det anständiga)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skarp kritik från moderater mot socialdemokrater:
– Kritiken mot (m) utöver det anständiga

Publicerad fredag, 19 november 2021, 14:19 av Redaktionen

I ett skarpt formulerat brev till socialdemokraten och kommunstyrelsens ordförande Jonas Sundström skriver oppositionsrådet att efter kritiken mot AB Bostäder och dess ordförande Tomas Lidberg att Socialdemokraterna måste sköta det här bättre än att kritisera moderater för problemen.
– Det är långt utöver vad som är anständigt.

Här är Rasmus Möllers brev i sin helhet, riktat till Jonas Sundström:

Att företräda Lidköpingsborna är något stort, något man ska ta på allvar. Och de anklagelser som nu Socialdemokraterna riktar mot Moderaterna är på en nivå som inte kan accepteras. Det är långt över gränsen för vad som är anständigt i detta läge. För mig är det av absolut största vikt att det vi gör som kommun är transparent och demokratiskt. Det verkar S ha tappat bort, efter år av ärenden som hanteras bakom stängda dörrar, bortom insyn för Lidköpingsborna. Vi har bestämt oss, vi kommer göra allt vi kan för att stoppa tystnadskulturen.

Och det är exakt den typ av tystnadskultur som nu Marita Bengtsson står upp och försvarar när hon dömer ut att företrädare för Moderaterna stått upp för att saker ska hanteras korrekt samt gjort en anmälan till revisorerna. Det är således S som själva satt sig i sitsen genom en ordförande, som utan styrelsebeslut, avyttrat bolagets mark till VD. Det ansvaret kan inte någon annan ta. På pappret finns två signaturer, VD och ordförande. De är de som tagit beslutet, bakom ryggen på styrelsen.

Att er ordförande fått avgå, det var Socialdemokraternas eget val. Moderaterna har inte på något sätt uppmanat ordförande att avgå, utan bara krävt att allt ska gå till enligt regelboken. Att den före detta kommunstyrelseordföranden Kjell Hedvall dessutom offentliggjorde ordförandes avgång på sociala medier, nästan ett dygn innan ordförande själv kommunicerade det, och lämnade in sin avgångsansökan, skapar en hel del frågor.

Att S nu återigen tänker välja en ordförande, som skriftligt under sin tidigare ordförandetid för bostadsbolaget bett en företrädare för Moderaterna om ursäkt för ett grovt påhopp i samband med ett styrelsemöte, säger en del om er interna kultur. Det är viktigare att i alla lägen försvara Socialdemokraterna, än att ärenden hanteras på ett lagligt och korrekt sätt.

Vi uppmanar därför Socialdemokraternas partigrupp att välja en annan ordförande för bolaget, en med stort förtroende i samtliga partier, som kan reda ut vad som har skett, se till att en extern granskning genomförs och leda styrelsen i arbetet framåt. Inte en ordförande, som trots vår överenskommelse om att inte göra partipolitik av ärendet, utan låta juridiken avgöra vad som är rätt och fel, nu i stället anklagar Moderaterna, i ett läge där vi stått upp för ordning och reda.

AB Bostäder ska inte vara ett forum för partipolitik, utan ha ett seriöst styrelsearbete. Det är nämligen på styrelsens möten som bolaget ska skötas, inte ståendes på en trottoar i centrum som skett, eller genom påhopp i lokalmedia. Den ordningen kommer våra företrädare fortsätta att ha. Utifrån ovan vänder jag mig nu till dig, som kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokraternas förstanamn, och uppmanar dig att ha ordning på ditt parti, stå upp för grundläggande demokratiska värden och se till att välja en ordförande med förmåga att se till bolagets, de boendes och Lidköpingsbornas bästa.

Med vänlig hälsning
Rasmus Möller
Kommunalråd i tillfällig opposition, Lidköpings kommun

 

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tomas 70
Gäst
Tomas 70
19 november, 2021 02:32

Bra Rasmus!!

Gurkan
Gäst
Gurkan
19 november, 2021 03:45

Men när M anklagar S för saker då är det rätt enligt dig? Oavsett om det är sant eller ej. Ska du gapa och skrika åt andra partier hur dessa ska bete sig så ska du nog städa framför egen dörr först. Du har ju gjort din ”karriär” på att klaga på andra utan någon som helst självinsikt. Senast så valde ni in en aktiv byggherre i både samhällsbyggnad och kommunstyrelsen. Det säger en del om er syn på demokrati. Helt otroligt att ingen annan byggare har reagerat på detta.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
19 november, 2021 03:59

Så Rasmus Möller och M vill bestämma vem S ska tillsätta. Tillåt mig gapskratta.

Leif
Gäst
Leif
19 november, 2021 04:33

Ska det var samma käbbel i komunen som i rikspolitiken då är vi illa ute ( snälla skicka gärna denna kommentar till alla politiker så kanske det kan skapa eftertanke hoppas)

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
19 november, 2021 05:44

Stöder helt moderaterna i denna sak.
Marita Bengtssons uttalande väcker förskräckelse.
Bättre då behålla att behålla Tomas Lidberg,som trots allt förstått ”fadäsen”.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
20 november, 2021 12:53

”Vi uppmanar därför Socialdemokraternas partigrupp att välja en annan ordförande för bolaget, en med stort förtroende i samtliga partier”

Gäller det omvänt också så skulle väl knappast Möller få vara kvar, som ständigt oppositionsråd!

Gurkan
Gäst
Gurkan
20 november, 2021 06:49

Att ett parti lägger sig i ett annat partis förfarande gällande vem dem vill nominera är mer anmärkningsvärt än innehållet i den här artikeln. Men det förstår knappast Herr Möller eller hans parti M. Det för tankarna till stundande diktaturer. Att på ett sådant sätt försöka påverka en demokratiskt process. Skäms på er! Men ni är väl för självupptagna för att se det själva. Inväntar svar…