Gå direkt till Nyheten (Ljusstöpning i PRO Källby)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ljusstöpning i PRO Källby

Publicerad fredag, 19 november 2021, 13:22 av - Inskickat material

I måndagseftermiddag träffades några medlemmar i PRO Källby hemma i Ingrid Karlssons garage. För någon var det första gången medan andra hade provat på tidigare. Vi började med att klippa vekar, därefter gjorde vi löpöglor på vekarna för att knyta fast dem på en ”pinne”. Det fästes 4 vekar på varje och efter det var det dags för vaxning.

Ingrid Karlsson hade förberett och börjat smälta stearin till ljusstöpningen. Varje veke doppades 40 till 50 gånger. Några timmar senare med paus för fika hade vi förbrukat 4 kg stearin samt ljusstumpar. Totalt blev det drygt 130 ljus. När ljusen kallnat klipptes de ner och vi kunde vända hemåt glada, stolta med vackra ljus efter en mycket trevlig samvaro och med förhoppning om upprepning nästa år.