Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Färdig)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Färdig

Publicerad Friday, 19 November 2021, 14:34 av Björn Smitterberg

Redaktörens bostad har en tid varit utsatt för hantverkare. Äntligen klart.
Nu återstår bara att titta på bruksanvisningarna….

Och det vill inte säga lite. Ett antal böcker måste gås igenom för att vi ska hitta svenska bruksanvisningarna. För säkerhets skull är dom skrivna för optiker för att vi vanliga inte ska kunna läsa de små bokstäverna utan förstoringsglas. Allt är skrivet för den friska ungdomen. Nu har redaktören ingen 16-åring att tillgå, så det blir förstoringsglaset.
Som vanligt börjar allt med: Använd bara apparaten till det den är avsedd för.
Vad menas med det? Hur ska man som konsument veta vad tillverkaren tänkt sig. Det har väl hänt flera gånger att man tänkt sig pröva en ny uppfinning – men efter flera försök har den hamnat i återvinningen. Senast var en smart lökskärare. Det måste den väl då ha varit avsedd att användas till. Men lök – det klarade den inte av.

Om hantverkare kan man säga mycket. Från Vinninga kom ett par snickare – exakt på avtalad tid, trevliga och glada och visste precis vad som behövdes – inte mer och inte mindre.
Tidpunkten för när montörer av maskiner skulle komma har varit bestämd sedan slutet av september. Exakt tid. Men en del har lite svårt med klockan. Dom tycker kunderna kan vänta. Det blev en diskussion, skarp. Det händer att redaktören blir arg, nämligen.
Häromdagen kom ett meddelande om att inre delen av yttre taket – alltså insidan – skulle kontrolleras. Åter förutsätts att redaktören ska sitta hemma och vänta på att det ska dyka upp en hantverkare. Varför denna brist på planering?
– Vi kan inte planera så noga i tid, svarar hantverkaren.
– Är det mitt fel att det finns hantverkare som inte lärt sig klocka och almanacka?

Nu närmar sig domsöndagen. Några skriver domssöndagen. Så närmar sig julklappar. Årets julklapp är en evenemangsbiljett, enligt ett för handeln pekfingervisande organ. Det var ju fullträff, samma dag som det börjar införas restriktioner igen.
Vore det inte på tiden att i lag skriva in att covidsmittorna är livsfarliga och att vaccin därför är obligatorisk. Det skulle ju medföra färre sjuka och ett hårt slag mot smittspridningen.

Trevlig bild, men…

På torsdagen gick Lidköpings kommun ut med ett pressmeddelande som handlade om Kartåsen, hur stort intresset är för att bygga här och hur gator, VA och annat ska byggas ut de närmaste åren. Jula står i kö, LidBil också.
Till pressmeddelandet bifogades bilden ovan – vacker och trevlig. Den visar stora delar av Lidköping från luften. Men av Kartåsen syns inget…!
(Man kanske valde en bild som visar områden där träden ännu är kvar?).

Alldeles nu när detta skrivs fick redaktören en känsla av att någon tittar över axeln.
Mycket riktigt, tre rådjur alldeles utanför fönstret. Redaktören har ingen licens för andra skott än kameraskott. Men kameran fanns inte på armlängds avstånd. Inga skott alls alltså.

God Helg