Gå direkt till Nyheten (Miljöpartiet först ut med nomineringar till kommunfullmäktige)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljöpartiet först ut med nomineringar till kommunfullmäktige

Publicerad torsdag, 18 november 2021, 09:24 av - Inskickat material

Miljöpartiet de gröna Lidköping har fastställt kommunfullmäktigelistan till valet 2022.
Flera nya personer har under mandatperioden anslutit sig till partiet och har engagerat sig i olika nämnder skriver Håkan Sanderi, ordförande för MP i Lidköping i ett pressmeddelande.

– Vi har nu glädjen att presentera vår första kommunfullmäktigelista till nästa års kommunalval. Denna lista kommer att kunna kompletteras fram till 8:e april då med placering från 13 och neråt.

– Topplacerade på denna lista är Marisa Chefe Conde och Petra Karlsson. De har ett brinnande hjärta för natur, miljö och jämställdhetsfrågor.

Marisa Chefe Conde säger:
– Lidköpings kommun är en fantastisk plats att bo, bygga familj och arbeta i. Att ha så nära till naturen med både Vänern och alla våra stadsnära skogar är lyxigt och något vi måste göra allt vi kan för att bevara.
– Att ha en gymnasieskola som De la Gardie och en Campus som Campus Västra Skaraborg är också en otrolig tillgång för våra ungdomar och vuxna som vill satsa på utbildning och kompetensutveckling. Det måste vi fortsätta stödja och utveckla.
– Att bo i Lidköpings kommun och känna sig trygg och hemma är något jag förälskade mig i från första stunden och det är just det som gör att jag engagerar mig för att bidra till att alla kan känna sig så, nu och för alltid.

– Ungdomar, Utbildning och Integration är mina hjärtefrågor och Trygghet, Tillhörighet och Delaktighet är de verktyg vi behöver jobba med – Tillsammans.

Petra Karlsson:
– Miljöpartiet är för mig ett självklart val, nu när jag har möjlighet att engagera mig. Ett parti som vuxit fram ur rörelserna för miljö, fred och jämställdhet.
– Mäns och killars våld går att förebygga och jag vill arbeta för att det förebyggande arbetet prioriteras i kommunen, inte minst för alla barns skull. Vi måste arbeta med att destruktiva mansnormer inte förs vidare till kommande generationer, kopplingen mellan manlighet och våld måste brytas, först då kommer vi kunna nå ett jämställt samhälle.
– Miljöpartiet är ett feministiskt parti och vi nöjer oss först när samhället är jämställt. Jag brinner också för att de stadsnära skogarna skall lämnas orörda, som så många av oss som bor i Lidköping gör. De är en plats för rekreation, träning, undervisning och en plats där vi umgås.

Listans 12 första namn:
Marisa Chefe Conde
Petra Karlsson
Håkan Sanderi
Marianne Bonnevier
Afrim Berisha
Maria Sanderi
Kjell Åberg
Ulrica Fredholm Ellgren
Mikael Larsson
Amanda Odhner
Peder Bengtsson
Dorita Dahlén

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
18 november, 2021 09:31

Det är ju bara att se på Kartåsen hur det går med skogen när MP är med och styr. Prata går ju iaf! Ett parti som fullständigt spårat ur.

Gurkan
Gäst
Gurkan
18 november, 2021 08:30

Fast detaljplanen om Kartåsen beslutades redan under förra mandatperioden då även ditt parti var med och styrde. Den var förövrigt alla partier överens om. Men din analys om MP delar jag. Spårat ur är väl kanske en underdrift…

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
18 november, 2021 10:17
Svarar  Gurkan

Det gör inte saken bättre.