Gå direkt till Nyheten (Kyrkornas sociala kassa finns på Framnäs köpcentrum i veckan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kyrkornas sociala kassa finns på Framnäs köpcentrum i veckan

Publicerad onsdag, 17 november 2021, 15:05 av - Inskickat material

Behovet att ekonomiskt stöd från Kyrkornas gemensamma sociala kassa är stort, inte minst i jultid.

För några år sedan bjöd Framnäs köpcentrum in Sociala kassan till sin entré. Centrumföreningen som består av köpcentrats femton butiker, bjuder på fika och bidrar med bl a matkassar.

Sociala kassan finns året om, men i november och december kraftsamlas det lite extra för att göra julen något mer glädjefylld för dem som av olika skäl har svårt att få pengarna att räcka till julmat och julklappar. Denna kraftsamling är inte möjlig utan ditt bidrag och på torsdag 18 november (16.00-20.00) och lördag 20 november (10.00-16.00) finns representanter för Sociala kassan på Framnäs köpcentrum för att ge information och ta emot gåvor i form av swish, kontanter, hygienartiklar och leksaker inför årets julutdelning.

Det är Svenska kyrkan, Missionskyrkan och Pingstkyrkan i Lidköping som tillsammans har en social kassa som erbjuder stöd till människor i utsatthet i Lidköping. Ekonomiskt stöd ges efter ett ingående samtal med pastor eller diakon och efter att alla andra möjligheter till hjälp från samhället har uttömts.

Julutdelningen är en verksamhet som uppstår en gång varje år, strax före jul. Här finns också Frälsningsarmén i Lidköping med. I Nicolaigården (intill S:t Nicolaikyrkan) delas det som skänkts till Sociala kassan under senhösten ut: bl a matkassar, julklappar/presentkort till barn och unga samt presentkort i mataffär.

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lunnarn
Gäst
Lunnarn
18 november, 2021 09:36

Inget för oss församlingsmedlemmar som bor i andra sidan stan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
19 november, 2021 09:20

År ut och år in utan att politiken lyckas hantera att detta behov finns. Ett ständigt misslyckande.