Gå direkt till Nyheten (Kreativa personer längs Kinnekullebanan möts i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kreativa personer längs Kinnekullebanan möts i Lidköping

Publicerad onsdag, 17 november 2021, 06:29 av Redaktionen

Kulturella och kreativa näringar längs Kinnekullebanan är ett näringslivsprojekt som stöttar kulturföretagare. På tisdag eftermiddag genomförs ett evenemang på Folkets hus i Lidköping.

– Vårt projekt går mot sitt slut och vi är glada att det blir en tvåårig fortsättning genom det nya Leaderprojektet Kreativa Aktörer Skaraborg. Som en summering, och ett firande!, bjuder vi, i samarbete med Folkets hus i Lidköping och Konstmuseet i Skövde, in till en eftermiddag av kultur och möten för kulturföretagare och alla som arbetar med kultur och näringslivsfrågor i vårt område, skriver projektledaren Ingrid Skarp i ett pressmeddelande.

– Det blir cirka 70 besökare, en blandning av kulturföretagare, kulturaktörer, kultur- och näringslivschefer och politiker från kommunerna.

Eftermiddagen bjuder på:

Filmvisning/Ateljé på bio och samtal:
Vad betyder platsen vi lever och verkar på för att kunna vara verksam som konstnär? Tre konstnärer med hemvist i Skaraborg och Sverige som arbetsfält samtalar kring platsens betydelse för vardag och konstnärskap. Med Carolina Jonsson, regissör och konstnär, och konstnärerna Johan Malmström och Berith Stennabb. Moderator är Mette Muhli, intendent förmedling på Konstmuseet i Skövde.

Musikunderhållning med Kristin Svensson/Fornfela

Valbara seminarier med lokala kulturprofiler:
Ny blick på närområdet – En personlig reflektion om varför man ska lyssna på konstnärer. Om konstens förmåga att identifiera och förmedla nya insikter om välkända platser och berättelser. Med Anna Lokrantz, bebyggelseantikvarie, redaktör och förläggare.

Att gräva där man står – ”Vi gillar kaos!” Bakom kulisserna-film på Uti Bögda följt av ett öppenhjärtigt samtal om arbetsprocessen och hur allt finns i närområdet, med Kass Humors Katarina Macli, produktionsledare och skådespelare, och Jon Lönn, regissör.

Hus för galet skapande! Finns det kreativa hus? Vad är det i så fall? Arkitektur är inte väggar och tak, arkitektur är avtrycket av våra känslor. Kreativa hus får gärna göra dig galen, då tänker du starkt och nytt! Mattias Westelius har som arkitekt i mer än 20 år arbetat med att skapa hus för människor.

Musikkulturens betydelse för platsutveckling. Lilla Björkö har med hjälp av musiken väckt liv i den historiska platsen och skapat en levande mötesplats på landsbygden som lockat nationella och internationella besökare. Med Veronica Tigerberg och Hans Mathiason.