Gå direkt till Nyheten (Förvaltningsrätten avslår SD-klagan om bidrag till Folkets Hus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förvaltningsrätten avslår SD-klagan om bidrag till Folkets Hus

Publicerad onsdag, 17 november 2021, 15:15 av Björn Smitterberg

Roberth Andersson, SD-politiker i Lidköping, har genom att överklaga ett beslut i Kultur- och fritidsnämnden i Lidköping försökt stoppa en utbetalning på 150.000 kronor i bidrag till Folkets Hus-föreningen.

Försöket misslyckades då domstolen inte finner att något olagligt skett.

Roberth Andersson anser det vara fel med bidraget bl a för att föreningen tidigare fått 300.000 kronor för 2020, samt att inga motkrav har ställts. Dessutom har kommunen – enligt Roberth Andersson – gjort direktupphandling utan att följa lagen om offentlig upphandling och kommunallagen. Han anser inte att Folkets Hus bedriver en verksamhet som är bidragsberättigad.