Gå direkt till Nyheten (Scouter på uppdrag i Hjorthajken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Scouter på uppdrag i Hjorthajken

Publicerad måndag, 15 november 2021, 16:52 av - Inskickat material

Under fredagskvällen samlades närmare 100 scouter uppe på Billingen i Skövde för årets upplaga av Hjorthajken, ett årligt arrangemang för scoutkårer i Skaraborgs scoutdistrikt.

Under Hjorthajken vandrar modiga Upptäckar- och Äventyrarscouter en nattvandring mellan olika stationer där de får utföra olika uppgifter för att samla poäng till sin patrull.

Nytt för i år var att det nu även fanns digitala stationer knutna till GPS-punkter med tipsfrågor för dem som ville kamma hem extrapoäng.

Starten på vandringen var efter att mörkret lagt sig och scouterna fick använda ficklampa och karta för att hitta rätt i skogen, de 11 patrullerna fick själva välja färdväg mellan stationerna och “kläder efter väder” var en fördel både för dem som valde de leriga stigarna och dom som gick rakaste sträckan genom den blöta skogen.

På de olika stationerna utmanades scouternas färdigheter och det gällde att ha gott samarbete för att lösa de olika uppgifterna. Det bjöds bland annat på surrning av flaggstång, sjukvård för brutna ben på scoutledare, minnesspel, hantera stormkök på tid och att transportera vatten utan att flytta på fötterna.

Under nattens vandring gjordes det även tid för fika vid de lägereldar som passerades.

Framåt småtimmarna hade till slut alla scoutpatruller kommit i mål där det sedvanligt bjöds på korv med bröd, varm choklad och en stund vid elden där den som ville kunde grilla pinnbröd. Det blev en kort stunds sömn i tälten innan det var dags för frukost i lördagsmorgonens regn och jubel för vinnande patrull. I år blev det patrull Slöfockarna från Moholm som kammade hem vinsten och fick ta med sig vandringspriset till sin scoutkår!

Scouterna som deltog i Hjorthajken kom från scoutkårerna i Lidköping, Skövde, Ryd, Skara, Nossebro, Källby, Forshem, Tidaholm, Väring, Töreboda och Moholm. Stort tack till distriktets programgrupp som arrangerade hajken och tack till de funktionärer som hjälpte till att göra den möjlig!

Sofi Hassel Hedihn, scoutledare Lidköpings scoutkår. Bilderna är klickbara till större format.