Gå direkt till Nyheten (Sista natten för operationer i Lidköping – akuta operationer till Skövde)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sista natten för operationer i Lidköping – akuta operationer till Skövde

Publicerad fredag, 12 november 2021, 08:14 av - Inskickat material

I natt var sista natten som det fanns beredskap för akuta operationer på sjukhuset i Lidköping. Dessa nattliga insatser ska i stället ske i Skövde. För Lidköping innebär det utökade resurser dagtid.

Här är ett pressmeddelande från Skaraborgs sjukhus i sin helhet:

Kvällstid blir dagtid i Lidköping – då kan fler patienter opereras

Från och med 12 november träder en förändring i kraft vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping, som innebär en omfördelning av arbetstid på operationsavdelningen, från kvällstid till dagtid.

Akuta och planerade operationer kommer även fortsatt genomföras på dagtid i Lidköping. ​För att harmoniera med det oförändrade öppethållande av kirurgakuten finns beredskap för operationer som beslutats om fram till kl. 22.00.

Öppettiderna för akutmottagningen i Lidköping är sedan många år oförändrade och påverkas inte.

Förändringen som träder i kraft 12 november innebär att patienter som vårdas inneliggande på Skaraborgs Sjukhus Lidköping, där behov av akut operation identifieras efter kl 22, transporteras till operationsavdelningen i Skövde för behandling.

– Nu kommer fler patienter kunna opereras vid Skaraborgs Sjukhus Lidköping och fler patienter kan även få sin operation gjord i tid, vilket ökar betydelsen som sjukhusort. Det stärker i sin tur hela verksamheten i Lidköping, säger tf sjukhusdirektör Stellan Ahlström.

– Detta innebär ingen besparing utan ökar operationskapaciteten i Lidköping, vilket är positivt för hela Skaraborgs Sjukhus, fortsätter Stellan Ahlström.

En omfattande analys av de senaste årens jourfall har genomförts och det nya arbetssättet har tagits fram med patientnytta och arbetsmiljö i fokus.

-Detta är en del i en långsiktig satsning för att kunna utföra fler operationer och minska vårdköer och är en del i omställningsarbetet av hälso- och sjukvården, som anpassas efter nya förutsättningar, säger Stellan Ahlström.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
12 november, 2021 08:18

Början till slutet för akuten i Lidköping. Bra röstat ni som röstat MP, M, C, KD och L.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
12 november, 2021 09:16

Plocka bort Gbg ur regionen och gör Gbg till en egen region. Tillsätt en sjukhusdirektör på varje enskilt sjukhus och ha ett större statligt åtagande för att finansiera den högspecialiserade vården. Det är bedrövligt att se hur det inte fungerar nu.

örnvik
Gäst
örnvik
12 november, 2021 02:49

Ytterligare ett steg för att lägga ned akuten i Skaraborgs sjukhus Lidköping