Gå direkt till Nyheten (Lidköpings sätt att mobilisera närodlare väcker intresse)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings sätt att mobilisera närodlare väcker intresse

Publicerad tisdag, 09 november 2021, 17:30 av Björn Smitterberg

I nästa veka kommer Lidköpings kommun att presentera ett nytt sätt att upphandla närodlade produkter. Det sker genom att flera små leverantörer tillsammans svarar för att kommunen ska kunna få de begärda varorna till bl a skolor och äldreomsorg.

Det här innebär att de grundläggande kraven på pris och kvalitet bibehålls. Ett problem har hittills varit att enskilda leverantörer inte haft tillräckligt stor produktion – men det löses nu genom samarbete mellan leverantörer.

– Vi har fått mycket uppmärksamhet för det här, säger t f förvaltningschef Thomas Jungbeck i en kommentar. På flera håll i landet vill man skapa liknande samarbeten och vi lär oss mycket – leverantörer låter oss få veta nya möjligheter och i försöker vara öppna gentemot leverantörerna.

I nästavecka hålls en särskild pressträff med flera av de nya leverantörerna med.