Gå direkt till Nyheten (Brottning: Ida gick till final i Mälarcupen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Brottning: Ida gick till final i Mälarcupen

Publicerad tisdag, 09 november 2021, 11:57 av Björn Smitterberg

Fem brottare från Lidköpings AS tävlade den gångna helgen i Mälarcupen, landets största tävling. Ida Boxe nådde hela vägen till final. Här på bilden på silverplats.

Efter två fallvinster och en poängförlust i poolen blev Ida Boxe klar för finalen i 65-kilosklassen för WW17. Där väntade Wilma Skoog, Klippans BK, som hade sopat rent så långt med bara en tappad poäng. Inte heller Ida kunde rå på skånskan som vann finalen på teknisk överlägsenhet efter att ha kommit upp i en ledning med poängen 10–0.

Ibrahim Korahoev gjorde sin debut i Mälarcupen och brottades respektlöst i 52-kilosklassen för GR14. Han tog två segrar på teknisk överlägsenhet i poolen och hade också ledningen med poängen 6–2 när han förlorade på fall mot Erik Nilsson, HBK Bergania.

Tävlingen tog slut för Ibrahim efter att blivande tvåan Axel Baff, Limhamns BK, vunnit på teknisk överlägsenhet, men en sjundeplats bland 18 deltagare var ändå en klar fjäder i hatten för LAS-brottaren.

Även Sixten Ottosson, som den här gången tävlade för Västergötlands distriktslag, bjöd på en positiv brottning och inledde med vinster på poäng respektive fall i 62-kilosklassen för GR14. Därefter följde poängförlust innan blivande trean Jens Abrahamsson, AIK Brottning, blev för svår i fjärde matchen. Sixten slutade femma bland 14 deltagare.

Aminollah Safari i seniorernas 67-kilosklass och Alvin Ekholm i 44-kilosklassen för GR14 fick nöja sig med två matcher efter bland annat amerikanskt respektive norskt motstånd. Totalt vägde 548 brottare in i tävlingen.

Aminollah Safari, Alvin Ekholm, Ibrahim Korahoev, Ida Boxe och Sixten Ottosson från LAS tävlade i årets upplaga av Mälarcupen. Tommy Gustavsson och Daniel Abelsson var ledare.

Göran Berglund