Gå direkt till Nyheten (Tima Logistik blir del av GDL)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tima Logistik blir del av GDL

Publicerad måndag, 08 november 2021, 14:20 av Redaktionen

Helsingborgsbaserade GDL kommer vid årsskiftet att ta över Tima Logistik AB i Lidköping – specialister på transporter inom jordbrukssektorn.

Här är ett pressmeddelande som återges i sin helhet:

GDL AB, som har en ledande position inom transport- och logistiklösningar i södra Sverige, har tecknat avtal om att förvärva Lidsköpingsbaserade Tima Logistik AB. Förvärvet är en del i GDL:s strategi att stärka sitt erbjudande inom jordbrukslogistik och bredda den geografiska närvaron. Affären undertecknades den 27:e oktober 2021, och från och med den 1 januari 2022 kommer Tima att vara en del av GDL:s avdelning för jordbrukstransporter.

– Tima Logistik AB är ett mycket etablerat och välskött bolag med en verksamhet som förstärker och utvecklar vårt erbjudande. Här finns en lång erfarenhet och stor kunskap som kommer att innebära bättre och fler utvecklingsmöjligheter för våra kunder, åkare och medarbetare, säger Peter Steenfeldt-Jensen på GDL AB.

Tima erbjuder framför allt logistiklösningar för lantbrukstransporter i hela Sverige. Bolaget, som grundades 2014 och har säte i Lidköping, har i dag en verksamhet som omfattar sju medarbetare. Bolaget omsatte senaste räkenskapsåret 2020 126 miljoner kronor.

– Vi är glada att affären är på plats, och ser fram emot att vara en del av GDL. Dels handlar det om GDL:s storlek och kapacitet, dels om att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med våra nya kollegor, säger Björn Lidberg, VD på Tima Logistik AB.