Gå direkt till Nyheten (Dömd för privat bruk av polisens bil)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dömd för privat bruk av polisens bil

Publicerad måndag, 08 november 2021, 13:42 av Björn Smitterberg

En polis med lång yrkeserfarenhet och med speciella uppgifter som medför tjänstgöring på olika orter i Västra Götaland har i dag dömts till böter för att han skulle använt en av polisens bilar privat.

Mannen är bosatt i Skaraborg och använder bilen för transport av material han använder i sin speciella tjänst. Det är inte en polisbil i vanlig mening, utan bara en vanlig bil an använder i tjänsten. Polismannen är noga med att påpeka att bilen bara används i tjänsten.

Vittnen har dock sett mannen använda bilen annorlunda och haft den parkerad vid bostaden. Bl a har ordföranden i den bostadsrättsförening mannen bor bokfört tider då bilen setts på parkeringsplatsen.

Mannen döms till 7.500 kronor i böter, samt 800 kronor till brottsofferjouren för olovligt brukande. Polismannen ska även betala en del av rättegångskostnaderna med 1.850 kronor.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anki Nilsson
Gäst
Anki Nilsson
9 november, 2021 08:13

Känns spontant som att en och annan hantverkare i stan gör detsamma.

RGR
Gäst
RGR
10 november, 2021 09:47

Iom. att poliser har samhällets förtroende att upprätthålla lag och ordning så är det extra viktigt att de är föredömen och håller sig till reglerna. De får inte göra precis vad de vill bara för att de har polisbricka och pistol.