Gå direkt till Nyheten (Jazzkonsert av hög internationell klass)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jazzkonsert av hög internationell klass

Publicerad onsdag, 03 november 2021, 08:17 av - Inskickat material

Imorgon kommer en av Europas bästa jazzsångare, Sinne Eeg från Danmark, till Lidköping tillsammans med den amerikanska stjärnpianisten Josh Nelson. Duon är på konsertturné i Danmark och Sverige och Lidköpings Konsertförening har lyckats få en av de tre exklusiva spelningar de ger i Sverige.

På frågan om vad som kommer att spelas säger gruppens svenska producent Maria Rylander: ”Det blir nog en riktigt klassisk Sinne Eeg repertoar dvs standards med en twist. Svängigt och ibland bluesigt. Dom har tydligen också en gemensam kärlek till James Bond så dom utlovar publiken några fina låtar från dessa klassiska filmer. Kul! ”

Konserten arrangeras av Lidköpings Konsertförening i samarbete med Folkets Hus och Knutpunkt – ett nätverk för Jazz i Västra Götaland.

– Martin Hjort